TV 2 får bekreftet fra flere kilder at trusseldømte mulla Krekar ikke vil bli pågrepet av politiet og sendt til Kyrksæterøra på søndag. Han slipper ut av Kongsvinger fengsel etter å ha sonet en dom på to år og ti måneder. Dermed kan mulla Krekar reise til familien sin på Tøyen i Oslo.

Lover info i morgen

Ifølge TV 2 vil politiet vente med å iverksette vedtaket om tvangsflytting inntil Oslo tingrett har behandlet begjæringen fra Krekars forsvarer Brynjar Meling.

– Vi vil gi informasjon om dette i morgen. Vi går nå gjennom klagen fra advokat Meling, sier pressesjef Unni Grøndahl i Oslo politidistrikt til TV 2.

Meling forteller at han har hatt en positiv dialog med politiet.

– Jeg håper at han kan reise hjem til familien sin på Tøyen i Oslo søndag og være der til retten har behandlet begjæringen, sier Meling til TV 2.

LES MER PÅ PLUSS: Over halvparten vil ikke ha Krekar

Ukjent når rettsmøtet blir

Torsdag sendte advokaten en begjæring til Oslo tingrett og ba om et vedtaket fra Oslo politidistrikt om tvangsflytting skulle oppheves.

Det er ikke avklart når det blir et rettsmøte om saken.

Tirsdag ble det kjent at mulla Krekar skal til Kyrksæterøra i Hemne kommune. Her må ha melde seg for lensmannskontoret tre ganger i uka, og han får ikke lov til å reise utenfor kommunen.

Vil ha beskjed i morgen

Ordfører Ståle Vaag (Ap) i Hemne har ikke hørt noe om at Krekars flytting kan være utsatt.

- Vi har forberedt oss på at det er søndag han kommer til kommunen. Jeg forventer å få en beskjed på om han kommer eller ikke. Det vil gjøre jobben vår mye enklere, og kanskje ordføreren kan ta en skitur på søndag i stedet, sier Vaag til adressa.no.

Han mener det er viktig for kommunen å kunne forberede seg godt til en eventuell forflytting av den tidligere kjente geriljalederen.

- Det er viktig at vi kan planlegge ankomsten. Vi regner med at det blir en ganske stor hale med mediefolk når Krekar kommer. Vi må planlegge hvordan vi skal håndtere medieinteressen, sier han.

- Forberedt på søndag

I går var det et hastemøte om Krekar flytting, hvor politiet, kommuneledelse i Hemne og Utlendingsdirektoratet (UDI) deltok.

- Trusselbildet er uendret. Vi ser ikke noen større risiko i at han kommer på mottaket. Vi vil behandle ham som en helt vanlig mottaksbeboer når han kommer. Vi er forberedt på at han kommer på søndag, sa regiondirektør i UDI, Rune Hoiløkk Vordahl til adressa.no.

Mulla Krekar og forsvarer Brynjar Meling vil helst at den trusseldømte mannen skal bo slik at han enkelt kan besøke familien på Tøyen. Foto: ntb scanpix