Det var lørdag 18. august at et fly på vei til Tyrkia måtte snu over Sverige og returnere til Værnes.

Årsaken var at flyvertinnene mente at en passasjer oppførte seg aggressivt og truende. Selv har tyrkiskfødte Salih Kasap, som bor i Bjugn, sagt til adressa.no at han ikke skjønner hvorfor han ble kastet av.

- Nulltoleranse

Norwegian sier at de har anmeldt saken til politiet, og at den går sin gang på vanlig måte. I tillegg vil det bli fremmet et betydelig erstatningskrav mot passasjeren.

- Vi sitter og regner på den endelige summen, men det handler om mye penger. Det er snakk om drivstoffutgifter, nye landingsutgifter og kostnader i forbindelse med forsinkelser for passasjerene. De skal ha bespisning og overnatting. Når det opprinnelige mannskapet har gått over mydighetsbelagt arbeidstid, må vi også sette inn nytt mannskap, sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian til adressa.no.

Han sier det har skjedd tidligere at selskapet har fremmet erstatningskrav overfor passasjerer etter lignende episoder.

- Men det er heldigvis svært sjelden. For oss er det viktig å kommunisere at vi har nulltoleranse for slik oppførsel, sier Sandaker-Nielsen.

- Nedlatende

Salih Kasap og hans kone Kari har tidligere fortalt at flyet snudde etter en misforståelse mellom Salih og en flyvertinne. Salih mente at flyvertinnen snakket nedlatende til ham, i forbindelse med at han spurte om å få hente to glass.

Ifølge Salih ba han om å  få snakke med flyvertinnens sjef. Deretter kom det en overordnet flyvertinne bort til ham.

Salih sier at han fortalte at han ønsket å bli behandlet pent, og ikke snakket til på en nedlatende måte. Like etter gikk flyvertinnen frem til cockpiten og bare to til tre minutter senere snudde flyet.

Les hele forklaringen til Salih Kasap her

Ønsker unnskyldning

Kari Kasap sier til adressa.no at hun ikke kommer til å godta noe erstatningskrav fra Norwegian.

- Jeg vil sette advokat på saken. Vi mener at Norwegian har gjort en stor feil, sier hun, etter å fått vite om anmeldelsen og erstatningskravet.

Ekteparet dro på bilferie til Sverige etter at Tyrkia-turen ble avlyst. Kasap sier de selv vurderer å anmelde selskapet når de kommer tilbake til Norge.

- Jeg ønsker meg en unnskyldning. Ikke penger, det er likegyldig. Vi vil bare ha rettferdighet, sier Kasap.

Flyet måtte snu mellom Lillehammer og Mora. Foto: Skjermdump Flightradar24.com