Pasientene som er under behandling  vil få behandlingen fullført, men etter det legges traumeenheten ned, skriver Helse Midt-Norge i en pressemelding.

- Bakgrunnen for at vi velger å avslutte denne avtalen med Betania Malvik er en nylig framlagt tilsynsrapport fra Statens helsetilsyn. Det er viktig for oss å sikre et godt tilbud til denne gruppen pasienter og det er derfor de siste årene arbeidet målrettet med å heve kompetansen og utvikle tilbudet ved våre helseforetak. Vi er derfor i en annen situasjon enn vi var i 2010 da vi videreførte traumetilbudet ved Betania Malvik gjennom en FOU-avtale, sier fagdirektør Henrik Sandbu i Helse Midt-Norge RHF i en pressemelding.

- Tar beslutningen til etterretning

I pressemeldingen skriver Betania Malvik at de er uenige med avgjørelsen til Helse Midt-Norge.

- Etter en gjennomgang av alle sider ved Helsetilsynets rapport, sikrer vi nå et godt og forsvarlig behandlingstilbud i tråd med denne. Vi må i imidlertid ta Helse Midt-Norges beslutning til etterretning, sier direktør Ingfrid Eggen Skogrand ved Betania Malvik i pressemeldingen.

- Mister et godt døgntilbud

- Det bekymrer oss at traumepasientene nå mister et godt døgntilbud. Samtidig er det viktig for oss å bidra til at pasientene som nå er under behandling eller venter på plass, blir ivaretatt så godt som mulig, fortsetter hun.

Helse Midt-Norge understreker at de er fornøyd med det øvrige behandlingstilbudet ved Betania Malvik.

- Uriktig

Landsforeningen mot seksuelle overgrep skriver i en pressemelding mener at traumeenheten ikke burde vært lagt ned, og viser til flere punkter i Statens helsetilsyns rapport som de er kritiske til.

-  Det er derfor urimelig å legge ned et tilbud, som har god effekt, på bakgrunn av en sak, skriver Landsforeningen.

De skriver at en stor andel av brukerne opplever tilbudet ved traumeenheten som svært viktig.