- Artig at det ordnet seg. Det ble en «happy ending», sier Erlend Leirdal.

Billedkunstneren fra Trondheim kjente seg «lammet og kvalm» da han fredag oppdaget at om lag 700 kilo med treemner av poppel hadde forsvunnet fra arbeidsområdet ved Stiklestad nasjonale kultursenter i Verdal.

- Misforståelse

Han fryktet at han som følge av dette måtte avlyse den planlagte utstillingen på Trøndelag senter for samtidskunst i november. Søndag kveld kom gladmeldingen om at trematerialet var funnet på en adresse i Verdal.

- Vi har vært i kontakt med vedkommende som bor på adressen. Han sier at det må være en misforståelse. De hentet noe trevirke som de skulle få, men må ha tatt feil. De lover at de skal frakte materialet tilbake til Stiklestad umiddelbart, sa operasjonsleder Jan Tore Tiltnes i Trøndelag politidistrikt søndag kveld.

Mandag formiddag dro Erlend Leirdal til Verdal for å sjekke at alt var på plass.

- Det ser veldig bra ut. Det virker som om alt er tilbake, og det er uskadd, sier Leirdal.

Les også: Erlend Leirdal er en av 13 norske kunstnere som får tiårig arbeidsstipend fra Kulturrådet

Erlend Leirdal engasjerte seg på Pontus Kyanders side i konflikten mellom Kyander og Håkon Bleken

Eventyrproduksjon

Han vet hvem som hadde materialet, men ikke hvorfor.

- Jeg har ikke peiling hvorfor de tok det. Men dette er ikke gutter som leser interiørblad. Kanskje trodde de materialet kunne brukes til å sette motorfundament på, sier kunstneren, som ser på hele hendelsen som noe positivt.

- Å holde på med dette er en slags eventyrproduksjon. Når man jobber med kunst må man godta at andre deltar. Utstillingen i november kommer til å bli merket av dette, sier han.

Slik jobber Erlend Leirdal med trematerialet.

Nylig var Leirdal med på å bygge et kunsthotell i tre på Brattøra.

Nå fraktes trevirket til et innendørs verksted, der Leirdal kan ferdigstille skulpturen han håper også vil få oppmerksomhet i ferdig tilstand.

- Det er ikke bare bare å få kunstdekning i Adresseavisen, men nå vet jeg hva som skal til, ler billedkunstneren.