Ektemannen er siktet for drapet og vil bli avhørt av politiet klokka 16. Det bekrefter politiadvokat Kornelia Lykke.

Politiet venter på en foreløpig obduksjonsrapport etter at 27 år gamle Nilofer Naseri ble obdusert ved St. Olavs Hospital tidligere i dag. Seksjonsleder for etterforskning ved Sør-Trøndelag politidistrikt, Anders Sunde-Eidem, opplyser til Adresseavisen at rapporten først vil være klar onsdag.

Ikke funnet drapsvåpen

Den 27 år gamle kvinnen ble funnet drept i en bolig i Melhus mandag kveld. En 27 år gammel mann ble pågrepet like etterpå, og er siktet for forsettlig drap. Drapsoffer og siktede er gift, og har et felles barn på to år.

Politiet har foreløpig ikke funnet noe drapsvåpen. Både boligen til drapsofferet og den nye boligen til siktede har vært ransaket. Siktede skal ha bodd i nærheten av drapsofferet. Kvinnen hadde voldsalarm fordi hun har følt seg truet av ektemannen i kjølvannet av at hun ba om skilsmisse.

Hun leverte anmeldelse om trusler til Melhus lensmannskontor samme dag som hun ble drept.

- Lider ikke av sinnslidelse

Den siktede har vært gjennom en foreløpig primærpsykiatrisk vurdering. Den ble gjennomført tirsdag formiddag.

- Det er ingenting som tyder på at han lider av noen sinnslidelse, sier Lykke.

Politiadvokaten sier at det vil bli gjort en judisiell observasjon av fornærmede, men det vil trolig ta flere måneder før rapporten foreligger.

- To psykiatere må bli oppnevnt og så godkjent som sakkyndige av retten. Erfaringsmessig tar dette et par måneder, sier hun.

Fortsetter vitneavhør

Politiet har i løpet av mandag natt og tirsdag formiddag avhørt 13 vitner. Lykke ønsker ikke å si hva de har forklart. Det er ikke planlagt noen dommeravhør av barn.

- Det felles barnet er 2,5 år, og det er veldig sjelden at vi gjør dommeravhør av barn som er under tre år. Foreløpig er det ikke full klarhet i hvem som var til stede.

- Vi vet at barnet var sammen med siktede da han ble pågrepet, men vi vet ikke om barnet var sammen med fornærmede under selve handlingen, sier Lykke.

Barnet er tatt hånd om av barnevernet, og politiet har bedt retten om å oppnevne bistandsadvokat og midlertidig verge for barnet.

Etterforskningen fortsetter med full styrke utover kvelden. Det er planlagt flere vitneavhør.

Siktede vil bli fremstilt for varetektsfengsling klokka 13.00 onsdag ettermiddag.

Saken er sendt videre til Spesialenheten for politisaker, som skal vurdere om politiet har gjort en god nok jobb i saken fra truslene ble kjent til drapet fant sted.

Anders Sunde-Eidem, seksjonsleder for etterforskning, og politiadvokat Kornelia Lykke forteller at etterforskningen pågår for fullt. Foto: morten antonsen