- Det blir nok en dom på det forholdet der, og bilen blir stående til det kommer en egnet person til å ta den med seg, sier operasjonsleder i Nord-Trøndelag politidistrikt Stig-Roger Olsen.

Stakk fra politiet

Historien om nordlandskvinnen og hennes bil startet for politiet i Nord-Trøndelag den 8. februar i år.  Da fikk politiet melding om at en uregistrert bil hadde kjørt seg fast i snøskavl , og at det var to – trolig ruspåvirkede - personer i bilen.

En patrulje fra Namsos rykket ut, men bilen var søkk borte da de kom til stedet. Beskjeden fra vitner var at bilen hadde fortsatt sørover. I Grong satte politiet opp en kontroll for å få stoppet bilen, men til ingen nytte. Føreren overså nemlig politiets signal.

Krasjet i politibil

Dermed ble blålysene satt på, og politiet la seg på hjul langs fylkesvei 74. Ifølge politiet den gang var det tidvis så høy hastighet at politiet skrudde av blålysene, og la seg lenger bak for ikke å jage opp situasjonen ytterligere.

Men duoen skulle stoppes, og på grensen til Nordli i Lierne kommune ble det satt opp politisperring. Rømlingene innså at det ble vanskelig å komme forbi, og satte den uregistrerte bilen i revers. Der sto det en politibil, og kvinnen i 20-årene og mannen i 40-årene krasjet inn i den.

Narkopåvirket

Nå, over en måned senere, er duoen i gang igjen. For kvinnen ville gjerne ha igjen sin bil som ble stående igjen i Steinkjer etter den siste turen.

- På morrakvisten i dag fikk vi kunnskap om at bilen var borte fra der hvor den sto siden sist. Etter kort tid kom politiet over bilen med kvinnen som fører, og det ble etter hvert klart at hun var påvirket av narkotika. Dermed ble det en tur til legen for å ta blodprøve, før det ble avhør av henne og mannen som var med henne i bilen, sier Olsen.

I avhør erkjente hun å ha kjørt uregistrert bil, uten gyldig førerkort, og i ruspåvirket tilstand.

- Hun hadde ikke kjørt i lang tid før politiet stoppet henne, og ingen ble skadet, sier Olsen.