Politiadvokat Kornelia Lykke ved Sør-Trøndelag politidistrikt opplyser at den foreløpige obduksjonrapporten etter drapet på 27 år gamle Nilofer Naseri viser at hun ikke døde av naturlige årsaker.

LES MER (PLUSS): Startet i ny jobb samme dag som hun ble drept

- Hun døde som følge av ytre vold. Vi kommer ikke til å gi detaljer om den foreløpige obduksjonsrapporten utover dette, av hensyn til etterforskningen, sier Lykke.

- Basketak

Ifølge en pressemelding fra politidistriktet har siktede i avhør gitt informasjon som knytter ham til hendelsen i tid og sted. Han har også forklart at det kom til håndgemeng mellom de to i leiligheten. Dette opplyste også forsvarer Tore Angen til adressa.no på tirsdag:

- Da han kom dit, for å hente deres felles sønn, oppsto et basketak mellom han og avdøde. Han mener at det var hun som startet basketaket, sa Angen.

Ifølge forsvareren opplyste den siktede at det hadde vært en kniv inne i bildet, som ikke var hans. Han forklarte også at 27-åringen var i live da han dro fra stedet.

- I ettertid ser han at hun åpenbart var meget hardt skadet. Han hadde ingen tanker om å skade henne eller ta livet av henne. Han opplever at det har oppstått en forferdelig situasjon, sa Angen.

Kripos-hjelp

27-åringen, som er siktet for forsettlig drap, ble i går varetektsfengslet i fire uker med brev og besøksforbud, to av disse i full isolasjon.

Politiet fortsetter nå etterforskningen med fullt trykk, og det er nedsatt en dedikert etterforskningsgruppe på politihuset i Trondheim. Krimteknikerne jobbet fortsatt på åstedet torsdag, og fikk bistand fra Kripos, som stilte med en fotograf for å dokumentere åstedet med 360-gradersbilder. Dette ble også gjennomført i forbindelse etterforskningen av drapet på Vibeche Sofie Falck Danielsen i januar 2014, og bildene ble vist i Sør-Trøndelag tingrett da straffesaken mot den drapstiltalte ble gjennomført.