AtB ble tidligere i år dømt til å betale Fosenlinjen fem millioner kroner, og det ble slått fast at kontraktstildelingen av anbudet på Brekstad-Valset fra 2015 til Norled ikke kan gjennomføres.

Tosifret millionbeløp

I anbudskonkurransen tapte Fosenlinjen til tross for at de mener de hadde det klart beste tilbudet. Blant annet var miljøelementet, som utgjorde en viktig del av anbudet, behandlet ulikt for de tre anbyderne.

Nå venter det et nytt søksmål mot transportselskapet fra Fosenlinjen. Advokat Arild Paulsen, som representerer fergerederiet fra Ørlandet sier AtB har avlyst det første anbudet på grunn av feil de selv har gjort. Det må følger for selskapet, mener advokaten.

– Dette betyr at Fosenlinjen vil fremme et erstatningskrav på et vesentlig høyere beløp enn de fem millionene vi tidligere er tilkjent. Vi vil kreve tap av fortjeneste over en tiårs-periode, sier Paulsen.

Konkurrentene får innsyn

Administrerende direktør Bjørnar Grøntvedt i Fosenlinjen er betenkt over at anbudet nå lyses ut på nytt.

Må betale fem millioner til Fosenlinjen

– Det som er skjedd er helt meningsløst. Vi beklager måten AtB har håndtert anbudsprosessen på, og det er også meget uheldig at anbudet lyses ut på nytt. Det betyr at konkurrentene nå får innsyn i vår måte å regne anbudet på. De gir de en stor fordel, mener Grøntvedt.

Han har foreløpig ikke fått sett grunnlaget for AtBs beslutning grundig nok, og Fosenlinjen er foreløpig usikker på hvordan de skal følge opp beslutningen.

Forskjøvet oppstart

AtB har nå valgt å ikke anke kjennelsen fra lagmannsretten, og ifølge Fosna-Folket betyr dette at selskapet ikke ser noen annen mulighet enn å lyse ut på nytt.

– Det er uheldig og beklagelig for alle parter at vi må avlyse denne konkurransen, men slik situasjonen har blitt er dette det eneste alternativet vi har, og vi har både saklig grunn og plikt til å gjøre det, sier Janne Sollie, administrerende direktør i AtB til avisa.

AtB vil nå jobbe med utlysning av ny konkurranse, og det er per i dag usikkert når denne lyses ut. Oppstart på det avlyste fergeanbudet skulle vært 1. januar 2015. Denne datoen vil nå bli forskjøvet.