Hendelsen du ser i videoen over er filmet med et kamera montert på sykkelstyret til Jan Olav Polden. Den hasardiøse forbikjøringen skjedde søndag formiddag da et 20-talls syklister i sykkelklubben CK Victoria var ute på treningstur fra Klett til Berkåk i Sør-Trøndelag.

Sneiet sykkelstyret

Turen gikk fint, helt til den røde Volvoen du ser i videoen dukket opp.

- Flere biler skulle kjøre forbi oss på en langstrekning. De to første bilene hadde helt flotte forbikjøringer, og plutselig dukker denne røde Volvoen opp. Vi ligger i to rekker, og han legger seg inn rett foran oss. Han var nok cirka en halvmeter fra sykkelstyret, forteller Polden til adressa.no.

Syklistene kjente lufttrykket, og det var ren flaks at feltet ikke gikk i bakken.

SE VIDEO: Syklet på rødt - rett etterpå smeller det

KOMMENTAR: «Asfaltens cowboyer forholder seg ikke til lover og regler»

Bråbremset

Det var ikke den eneste gangen syklistene stiftet bekjentskap med Volvoen i løpet av turen. Senere kom bilen bak dem igjen, og denne gangen raste den forbi og bråbremset foran feltet.

- Da hadde vi en fart på 40-50 kilometer i timen, og hele feltet måtte nødbremse. Etter ti meter gjør han akkurat det samme igjen, og dette gjentar seg to-tre ganger, sier Polden.

Da var kapasiteten på kameraet fullt, og han fikk dermed ikke videofilmet hendelsen. Men Polden er sjokkert.

- Vi er mye ute på sykkel langs veien. Det er sjelden vi opplever slike bilbøller som dette. Alle kan gjøre feil, men dette var direkte bøllete oppførsel, sier syklisten, som nå vurderer å anmelde hendelsen.

SE VIDEO: Bilisten treffer syklisten i albuet med speilet

- Kunne blitt stygt

Politioverbetjent Knut Sivertsen ved Sentrum politistasjon har sett klippet. Han er langt fra imponert over bilistens fremtreden i trafikken.

- Han kunne ha forårsaket en svært stygg velt. Med den farten som syklistene har er det grunn til å tro at det kunne blitt personskader ved en velt. Med flaks hadde man sluppet unna med skrubbsår, sier Sivertsen.

Han er ikke i tvil om at man i lovboka vil finne opptil flere paragrafer som kunne blitt brukt mot denne bilisten. Blant annet er det flere bestemmelser rundt forbikjøring som er brutt.

- Det heter seg at man skal ha en minimumsavstand på halvannen meter fra syklistene. Klarer man ikke det, så må man heller utsette forbikjøringen, sier han.

- Noen er usympatiske

Politioverbetjenten har registrert det store konfliktnivået mellom syklister og bilister, spesielt i Trondheim. Han viser til at det å være i trafikken handler om et samarbeid, der folkeskikk er et nøkkelord.

- Vi ser jo at både syklister og bilister er like ille. Det er ikke en gladiatorkamp som skal vinnes, og alle tjener på å være litt ydmyke. Noen er direkte usympatiske, sier Sivertsen.

- Den forbikjøringen, og holdningen som blir beskrevet, er helt uakseptabel, avslutter han.

Adressa.no har forsøkt å komme i kontakt med bileier, men har ikke lyktes.