Campingen ligger tett opptil Driva. Det løper 500 meter med elvebredde langs campingplassen som virkelig var utsatt under flommen i 2011. Da tok Adressa.nos fotograf et bilde av gjester som måtte ta seg rundt på campingen i en svær gummibåt.

- Elva er kjempestor. Den stiger kraftig så vi er litt urolige, sier Lars Hevle som er leder ved Granmo camping til adressa.no.

Regner jevnt og trutt

Hevle beskriver det som «en liten vårflom». Han har fulgt situasjonen gjennom Norges Vassdrags- og Energidirektorats nettsider og registrerer at vannstanden har steget i løpet av morgentimene. Foreløpig er det tørr grunn mellom bygningene på campingplassen.

- Det må øke kraftig på, men det har regnet jevnt og trutt i dag, sier han.

Driva starter ved foten av Snøhetta. Ifølge Hevle er det normalt for tidlig for storflom i Oppdal. Snøsmeltingen fra fjellet starter vanligvis ikke før i juni.

- Men man vet jo aldri, sier han.

- Vi har ikke så mange gjester her akkurat nå, heldigvis. Det er ikke så mange å berge unna.

50-årsflom

NVE i Midt-Norge har i formiddag aller størst fokus på Driva. Ifølge nedbørsprognoser NVE har utarbeidet, vil regnet fortsette å falle.

- Våre siste oppdaterte nedbørprognoser viser at det vil komme mellom 40 og 60 millimeter nedbør i Oppdalsregionen i løpet av dagen og kvelden, opplyser vakthavende meteorolog Gunnar Livik ved Meteorologisk institutt i Bergen.

Dersom prognosene stemmer, betyr det at det vil komme mellom en og to månedsnedbører på mindre enn et døgn. Hydrolog Per Ludvig i region Midt hos NVE tror mengden nedbør på så kort tid, kan føre til 50-årsflom i Driva.

Slik så det ut på Granmo camping under flommen i 2011. Foto: GLEN MUSK
Dette bildet av Driva er tatt i morgentimene onsdag. Foto: TOMMY FOSSUM