Med hiten «Ho Hey» og andre gla'låter har kvintetten fra Denver, Colorado virkelig spilt seg inn i de norske musikkhjerter. Fredag ble det klart at bandet gjør en eksklusiv festivalopptreden under Pstereo.

Sterkt ønsket

– Dette bandet har vært sterkt ønsket av vårt publikum, og vi er glade over å kunngjøre at de gjør sin eneste festivaljobb i Norge under Pstereo, sier bookingsjef Kim Aasli.

Årets Pstereo har allerede fastsatt sine tre headlinere med Sigur Ros, torsdag 18. august, Highasakite og DumDum Boys de neste to dagene.

Folkrock-band

Festivalen skriver følgende om The Lumineers:

«I løpet av de siste årene har vi sett flere tilfeller av tilbakeskuende folkrockband som har bemerket seg på musikkhimmelen, tilsynelatende uten forvarsel. Få har derimot kunnet skryte av en suksess så stor og en såpass enestående revitalisering av sjangeren som The Lumineers.

Kvintetten fra Denver, Colorado har med låter som «Ho Hey», «Stubborn Love» og «Flowers in Your Hair» befestet sin posisjon som roots-revivalens fremste eksponenter de siste årene. Med yndige melodier, americana-preget sound og hjertefølte tekster, samt en touch av indie og et strøk av pop har bandet siden oppstarten i 2002 kunnet skryte av en stadig feitere merittliste. Ikke uten grunn!

Da de slapp det selvtitulerte debutalbumet «The Lumineers» i 2012, endte det opp på en solid andreplassering på den toneangivende Billboard 200-lista. Albumet solgte til sertifisert platina i USA og Irland, og gull i Storbritannia, Australia og Canada. Bandet har også blitt nominert til flerfoldige priser, blant annet velrennomerte Grammy Awards’ «Best New Artist» og Billboard Music Awards’ «Top Rock Album».

Bandet har også skrevet og komponert «The Hanging Tree» for storfilmen «The Hunger Games: Mockingjay Pt. 1», som toppet singellista i flere land. Låta «Visions of China» var dessuten med i serien «The Walking Dead» da den ble sluppet.»

15 band klare

Foreløpig er disse artistene klare for Pstereo:

The Lumineers

Dumdum Boys

Sigur Rós

Sondre Justad

Astrid S

Highasakite

Beach Slang

Deafheaven

Black Moon Circle

Dagny

Hudson Mohawke

The Thurston Moore Band

Bendik

Hinds

Phil Cook & The Guitarheels

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.