Adresseavisen skriver i dag at Egon-restaurantene selger mat og drikke for over én milliard kroner i året. I tillegg skal kjeden nå ekspandere over grensa og etablere seg i Sverige.

Hvorfor går Egon så det suser, hvorfor drar folk til restaurantene for å spise og drikke? Det spørsmålet dro adressa.no til Egon i Søndre gate for å få svar på i går kveld.

ADRESSA PLUSS: Åpner første Egon-restaurant utenfor Norge

Kollegasamling

- Vi kommer fordi det er trivelig her, maten kommer raskt og det er rimelig. Dessuten synes jeg at det er en fordel å betale i kassen på forhånd. Da slipper jeg å sitte og vente på regningen og kan bare gå når jeg har spist, sier Edvin Karlstrøm til bifall fra karene rundt bordet.

Karlstrøm jobber ved NTNU sammen med Geir Schjetne, Annar Brun, Ketil Eggen, Svein Utne, Knut Johnsen og Harald Bårdseng. Innimellom møtes de på Egon i Søndre. Denne kvelden har de spist pizzabuffé.

- Jeg synes Egon er et bra konsept. Det er rimelig. Enkelt og greit, sier Annar Brun.

Restauranten i Søndre ble startet i 1987. Det var Trondheims første Egon og den andre på landsbasis. I dag har kjeden 33 restauranter i Norge, fem av dem ligger i Trondheim.

- Det henger veldig mye rart på veggene her, liker dere stilen?

- Det er jordnært og trygt. Jeg føler meg hjemme, sier Karlstrøm.

ADRESSA PLUSS: Takket nei til 1,8 milliarder kroner

Fra Rørvik til Egon

I kjelleren under en fotballdrakt, et fotballmål og med et par fotballsko hengende bak seg på veggen, sitter Tor Erik Engesvik (24), Sigbjørn Johansen (23) og Rune Hatland (23). Også de spiser pizzabuffé. Alle tre kommer fra Rørvik, men både Johansen og Hatland har flyttet til byen og studerer her. Engesvik er på besøk.

- Jeg er innom Egon hver gang jeg er i byen, sier 24-åringen.

- Hvorfor drar dere hit?

- Det er god mat og trivelig her - koselig dekorasjon, sier Engesvik.

- Vi kommenterte det som henger på veggene her tidligere i kveld. Det er mye tøft, men jeg tenker mest på maten. Jeg synes den er god rett og slett, sier Johansen.

Rutsjing og lekser

På et bord litt lengre opp i restauranten ligger en engelskbok. Den tilhører andreklassingen Sarah Isabell Todal (6), som er på Egon sammen med broren Elias Petersen Kjellbergnes og moren Siv Todal fra Tempe i Trondheim.

- Ja, vi må multitaske litt og gjøre litt lekser etter vi har spist. Matteboka til Elias har vi ikke tatt frem ennå, sier Siv Todal.

- Hvorfor er dere akkurat her?

- Vi er på Egon fordi ungene har en bror som er på bursdag på Vitensenteret. Mens vi venter på ham, dro vi hit for å spise middag. Ungene fikk velge hvor vi skulle gå, og da havnet vi her.

- Hvorfor ville dere hit da?

- Fordi det er rågod mat her, sier Elias, som også har spist pizza.

Sarah Isabell, som har spist pannekake med krem, utbryter:

- Og jeg skal ha bursdagen min på Egon på Tyholttårnet.

- Vi er på Egon jevnlig. Når man har fire unger, er det greit å gå en plass hvor de har mat som alle ungene liker. Det er også barnevennlig med eget lekeområde. Ungene vil jo ikke sitte rolig like lenge som oss voksne, sier Todal, mens ungene suser ned rutsjebanen ved siden av henne.

Mat og lekser: Engelskboka til Sarah Isabell Todal ligger klar etter pizzabuffeten. Foto: Pål E. Solberg
Rutsjer: Sarah Isabell Todal (6) har spist pannekaker, og går deretter rett i rutsjebanen. Foto: Pål E. Solberg
Mye rart på veggen: Rune Hatland Tor Erik Engesvik og Sigbjørn Johansen fra Rørvik sitter samlet under en vegg med fotballeffekter. Foto: Pål E. Solberg
Kolleger: Denne gjengen fra NTNU satt samlet hos Egon i går. Bak fra høyre: Edvin Karlstrøm, Geir Schjetne og Annar Brun. Bak fra venstre: Ketil Eggen, Svein Utne, Knut Johnsen og Harald Bårdseng. Foto: Pål E. Solberg