En 31 år gammel rumensk kvinne har vært savnet siden 1. november. De siste sporene slutter ved et hus på østsiden av byen.

I snart to uker har politiet jobbet for å finne svar på hva som har skjedd med 31-åringen. Den siste uken har 15 etterforskere og teknikere arbeidet med å kartlegge kvinnens bevegelser, og i går ble arbeidet ytterligere intensivert.

Hentet inn bilder

– I går hadde vi nærmere 25 politifolk på saken. Vi var fysisk i alle butikker i sentrum for å hente inn overvåkningsvideoer, og disse er vi i ferd med å gå gjennom nå, sier etterforskningsleder John Ola Volden.

Politiet har tidligere uttrykt at det har vært et problem i denne saken at overvåkningsbilder bare lagres noen dager. Men etter gårsdagens butikkrunde har Volden fått nytt håp.

– Det viser seg at vi klarer å få tak i en del video som i utgangspunktet skulle vært slettet. Er vi heldige kan det dukke opp noe på disse som gir oss flere svar. Men det er en enorm mengde video vi skal gå gjennom, så det er ingen lett jobb, sier Volden.

Falsk forklaring

Den rumenske kvinnen var sammen med sin venninne på en fest i Østbyen natt til 1.november. Venninnen skal etter hvert ha forlatt huset, og hevder at 31-åringen og huseieren, en mann i 50-årene, ble igjen i huset. Huseier derimot har fortalt politiet at begge kvinnene forlot festen sammen. Mannen er siktet for falsk forklaring. Mannens advokat, Frode Wisth, ønsker ikke å kommentere saken.

Ingen funn i kummer

Onsdag ble kummer i Østbyen sjekket av brannvesenet uten at det ble gjort funn. Volden sier at politiet er svært interesserte i tips.

– Vi er veldig interessert i tips og eventuelle observasjoner. Ikke bare i Østbyen, men også observasjoner i sentrum etter klokka 04.00 og utover morgenkvisten 1. november, sier Volden.

– Har det kommet flere tips i saken?

– Vi fikk noen i løpet av gårsdagen, men ingen som ga gjennombrudd, sier han.

–  Hva gjør dere videre nå?

– Vi jobber opp mot videobiten, og vi har fortsatt flere avhør som skal gjøres, sier han.

Endret høyde

Den savnede kvinnen har farget blondt hår. Hun hadde på seg en kort sort jakke, blå jeans og brune sko. Hun er ikke 177 cm høy, som først antatt, men 165 cm høy.

Hennes venninne skal ha hatt på seg en blå sid jakke, lilla treningsbukse og sorte joggesko med grønt på denne kvelden.