- Det ville ikke vært like kult, sier Odd Endre Aune Pettersen når adressa.no spør hvorfor ikke hele kommunen er med på kartet som, ifølge beskrivelsen skal inneholde hele Trondheim.

Kartet «Trondheim 2» er ett av flere bykart laget av trondhjemmeren bak firmaet Design by Odd. Design-kartet annonseres heftig blant annet via Facebook, og har, ifølge Pettersen, blitt veldig populære.

Men hele Trondheim? Ikke helt.

Hele Byneset borte

For i over 50 år har Trondheim inkludert både Byneset, Strinda, Tiller (som er med i designkartet) og Leinstrand. Johnsvatnet ligger også i Trondheim, likeså Reppe, Strindamarka og Bratsberg på østsiden, og hele Byneset med Spongdal, Rye og Flakk, samt Trolla og Bymarka vest i Trondheim. For å nevne en del.

- Hvorfor er ikke disse delene av Trondheim med på kartet?

- De ligger for langt unna og det ville blitt store tomrom i kartet. Det er vel et bevisst valg å ikke ha med alt. Særegenheten i Trondheim er alle de befolkningsrike bydelene. De små ville druknet i helheten om alt var med, sier Pettersen.

Trondheim og Oslo mest pop

Han har brukt lang tid og mye arbeid på å til kartet hvor da altså mange av Trondheims bydeler er plassert. Dette kartet, og det fra Oslo, er de to mest populære i serien med 13 ulike kart fra byer i Norge.

Ideen fikk han ganske enkelt fra liknende kart over storbyer i Europa. Lanseringen av sine egne kart skjedde i mars 2014 da nettbutikken hans åpnet. Selv har han bodd de siste åtte årene i Danmark, men lager helst kart fra Norge.

–Jeg har fått masse positive tilbakemeldinger. Ingen har påpekt at det er noe som mangler på kartet fra Trondheim, sier Pettersen.

Ny tekst

Frem til i går kveld var også kartet «Trondheim 2» markedsført i nettbutikken med underteksten «på dette storslåtte typografiske kartet er alle bydeler og områder med». Etter praten med adressa.no, endret Pettersen denne teksten til: «På dette storslåtte typografiske kart er veldig mange av Trondheims hyggelige byområder tatt med».

Og dét er vel udiskutabelt.

Les også: Vil utrede ny gigantkommune

Les også: Vurderer å fri til Melhus, Malvik, Klæbu og Skaun

Les også kommentaren: Må ikke bli seg selv nok

Something Odd? Vel, Odd Endre Aune Pettersen fra Trondheim forsvarer utformingen av designkartet over Trondheim. Foto: Privat