Torgeir Rye var ute og luftet hunden, Lille My, onsdag klokken 23.00 da han oppdaget en stor stein som hadde rast ned i skiløypa på Huseby i Trondheim. Rye tipper at steinen raste ut i lysløypa mellom 22.30 og 23.00.

- Steinen var gigantisk. Nesten på størrelse med en bil. Jeg var der i dag tidlig og målte steinen. Den er 3 meter lang, 2 meter bred og 1,30 meter høy, sier Rye.

Kunne gått verre

Rye går ofte tur i området der steinen falt, men har aldri opplevd noe lignende.

- Det er første gang jeg opplever dette. Fikk meg en veldig stor overraskelse da jeg så den store steinen som lå midt i løypa, sier Rye.

Hvis steinen hadde rast tidligere på dagen, kunne utfallet blitt mye verre. På dagtid er det mange barnehagebarn som går turer eller leker i området steinen falt.

- Hvis steinen hadde falt ned tidligere på dagen, kunne det vært veldig farlig. Det er en stor stein som raser ned i høy fart, sier Rye.

Sikrer området

Roar Kleppe, arbeidsleder i Granåsen, forteller at de er glade for at ingen ble skadet da steinen raste ut fra skråningen.  Opprydningen av stedet starter torsdag, og steinen vil bli fjernet i løpet av de nærmeste dagene.

- Vi er på stedet nå for å sette opp sperringer og rydde. Vi skal også gjøre vurderinger om når og hvordan vi får fjernet steinen.

Kleppe forsikrer at området vil bli godt sikret.

- Det vil ikke være noe farlig. Det er ikke skiføre nå heller, sier Kleppe.

Dette synet møtte Torgeir Rye da han gikk tur i lysløypa på Huseby. Foto: Torgeir Rye