Mange nysgjerrige tok turen da Mathall Trondheim åpnet dørene lørdag forrige uke. Den 600 kvadratmeter store mathallen huser kaffebar og restaurant. Besøkende kan handle lokale matvarer, men også enkelte produkter fra Norge for øvrig eller andre deler av verden.

Nå går debatten blant våre lesere både på Adresseavisens Facebook-side og på adressa.no, og bakgrunnen er Ordet fritt-innlegget til Kari Sandvik fra Trondheim i Adresseavisen torsdag. I innlegget slakter hun den nye mathallen.

Umulig å lykkes i Trondheim

«Ferskvarekiosken på hjørnet av Søstrene Karlsen på Solsiden har større og bredere utvalg. Mathallen minner mere om Jordbærpikene på Byhaven. Men ølavdelingen virker spennende», skriver en av våre lesere under Sandviks innlegg på adressa.no.

Flere mener at en spesialbutikk som Mathall Trondheim ikke har grunnlag til å overleve i byen. «Trondhjemmere får det de fortjener og det har enkelt og greit å gjøre med at ingen spesialbutikk kan leve av at noen som skal imponere venner og kollegaer i helgen og ønsker da noe spesielt stikker innom en gang iblant», skriver en leser.

«Det er ikke mulig å satse stort på noe slikt i Trondheim sentrum ettersom de da bare har de som bor i sentrum som potensielle kunder. Det er snart ingen andre som gidder å dra til sentrum av Trondheim for å handle noe som helst», skriver en annen.

Må starte i det små

Mathall Trondheim er et samarbeid mellom Oi! Trøndersk Mat og Drikke AS og Bøndernes Hus. Mathallen vil satse på lokale produkter fra småprodusenter og på restaurantdrift. Etter hvert vil det også arrangeres ulike matkurs.

Flere trønderske matprofiler er fornøyde med Mathallens første uke. Både kjendiskokk Lars Lian og Credos soussjef Frederic Klev mener publikum være tålmodige.

- Hvis man i fremtiden ser at man må utvide, så gjør man det. Men vi alle må gi stedet en sjanse til å vokse, og se om det blir bra, sier Klev.

Flere av adressa.no sine lesere ser ut til å ha samme oppfatning. «Det må da vel være bedre å starte i det små for så å bygge opp et kundegrunnlag enn å starte digert og så gå dundrende konkurs», kommenterer en leser.

Andre har allerede latt seg overbevise. «Fantastisk tilbud», «God kaffe og godt øl, en god start» og «Matpakken anbefales - steingod» er kommentarer fra dem som fant noe de likte på sitt første besøk i Trondheims nye mathall.