Munkvoll gård har i løpet av det siste året vært til bekymring for både politi, kommune og naboer.

Bygningene har vært utsatt for omfattende hærverk, både utvendig og inne, og utgjør ifølge Trondheim kommune en fare for sine omgivelser.

Nå har Maja Eiendom for andre gang fått pålegg om sikring av den potensielt farlige eiendommen.

Første pålegg kom i mai

Det er Maja Eiendom som eier tomta og bygningen og sitter med ansvaret for at bygningene ikke er farlig for noen.

Allerede i mai vedtok bystyret i Trondheim at eiendommen skulle sikres, og Maja Eiendom iverksatte sporadisk vakthold. Men hærverkene fortsatte.

De fleste vinduene på bygningene er knust og ligger strødd rundt omkring på området i store mengder, interiør er knust og bygningsdeler er ødelagt.

Dører og vinduer er ikke sikret og gjør at det er fritt fram for hvem som helst å ta seg inn. Naboer er spesielt bekymret for sine barn som kan ta seg inn på eiendommen og skade seg mens de leker.

Adressa.no har vært i kontakt med daglig leder i Maja Eiendom, Lisbeth Glørstad Aspås, som var byggesjef i Trondheim kommune i perioden 2000 - 2011. Hun henviser til sin prosjektutvikler.

- Vi har forståelse for at foreldre har vært bekymret for barna sine, men vi har gjort det vi kunne, og nå kommer det opp et gjerde som gjør at ingen trenger å bekymre seg lenger, sier prosjektutvikler i Maja Eiendom, Roger Holmgren til adressa.no.

SE VIDEO: Vandaler knuste over 30 vindu

To dagers frist

For etter nye henvendelser angående Munkvoll gård dro Trondheim kommune på befaring i forrige uke. Samme dag fikk Maja Eiendom pålegg om sikring.

Fristen for å sikre eiendommen ble satt til 10. august klokken 12. To dager etter befaringen.

«Med bakgrunn i eiendommens tilstand, er bygningsmyndighetene bekymret for at barn/personer som oppholder seg på eiendommen, skal komme til skade», heter det i pålegget.

- Når vi ber om strakstiltak er det fordi vi mener det er fare for helse, miljø og sikkerhet, sier Tove-Kristin Reitan ved Byggesakskontoret i Trondheim kommune.

Fem dager over tida

Da adressa.no kontakter Maja Eiendom onsdag, er jobben ennå ikke gjort.

- Vi jobber med å få sikret eiendommen nå, og gjerdet vil bli ferdigstilt i løpet av dagen, sier prosjektutvikler i Maja Eiendom, Roger Holmgren til adressa.no.

Dette er fem dager etter fristen, en forsinkelse som følge av ferieavvikling hos Maja Eiendom. At det har gått noen dager over tida, har likevel kommunen forståelse for.

- Vi har hatt en god dialog med Maja Eiendom som har tatt tak i saken umiddelbart. De har lovt å komme med dokumentasjon på at sikringen er gjort så fort det er ferdig. I mellomtiden har de hatt patruljer på området. De har tatt tak i dette på den måten som vi forventet, og gjort det så fort som mulig, sier Reitan ved Byggesakskontoret.

Det er planlagt nye boliger på tomta, og Maja Eiendom håper at rivingen av de eksisterende bygningene vil starte innen ei måned.

Naboer har vært spesielt bekymret for at barn skal komme til skade på eiendommen. Foto: Terje Svaan
I forrige uke kunne hvem som helst ta seg inn på området der glassbråt ligger strødd. Foto: Terje Svaan