Det var fullt kaos på Rotnissen barnehage da de ansatte kom på jobb i dag.

De ble møtt av et digert tre som sperret veien inn mot barnehagen. Inne på området ble det bare verre.

- Det har ikke vært forsvarlig å holde åpent i dag, så vi måtte stenge barnehagen. Det har falt mange trær inne på barnehagens område, men aller flest har falt på uteområdet vårt. Til sammen kan det være snakk om 25 trær som enten har knekt rett av, eller blitt revet opp med rota, sier daglig leder Frode Thorjussen.

Falt mens barnehagen var åpen

Torjussen forteller at det første treet falt torsdag ettermiddag, mens barnehagen fortsatt var åpen.

- Det var snakk om et tre på uteområdet, et stykke bort fra barnehagebygningene. Vi holdt barna inne til de ble hentet, slik det ble sagt at vi skulle gjøre. Vi har hatt en debrifing i dag og gått gjennom rutinene. Alt i alt mener vi det har blitt behandlet på en forsvarlig måte, men vi ser at hadde det skjedd en time tidligere, måtte vi ha forholdt oss annerledes, sier Thorjussen.

Falt over nybygg

De ansatte er nå i full gang med å rydde opp på plassen, men den fulle oversikten over skadeomfanget har de ennå ikke.

- Et av trærne falt over nybygget vårt, så dette må vi se nærmere på for å få kartlagt skadene. Men ellers har vi vært utrolig heldige. Det ligger mange trær mellom husene. Vi har også en lavvo på uteområdet som er dekket av trær, men det ser ut som om det har gått bra med denne også, sier Thorjussen.

Ikke første gang

Barnehagen ligger på et veldig værutsatt sted og det er ikke første gang trær faller på området.

- Det har falt noen trær hver gang det har vært storm her de siste årene. Situasjonen ble verre etter at det ble tynnet ut i skogen her for et par år siden. Det som da var en skog, har nå blitt til enkelttrær. Og de trærne som står igjen ser dessverre ut til å være mer utsatte for vinden enn om de hadde vært i en skog, sier Thorjussen.

Han regner med at de 54 barna kan komme til en åpen barnehage på mandag.

- Men vi må nok holde deler av uteområdet stengt også neste uke. Det ligger altfor mange trær her til at vi kan få ryddet opp i alt, sier han.

Flere trær knakk rett av som fyrstikker. Foto: Vegard Eggen
Barnehagens nybygg fikk også et tre over seg. Foto: Vegard Eggen