Glassdøra ble pulverisert, og glassbitene lå strødd utover kjøkkengulvet. Foto: PRIVAT

Alen Bakous hadde stekt pizzaen i 12–13 minutter da han bøyde seg ned og åpnet glassdøra på komfyren for å sjekke om den var ferdig.

- Jeg åpnet døra og da eksploderte glasset. Jeg var på vei ned med hodet, men rakk ikke å komme så langt før det lå glass overalt. Jeg fant glasskår tre meter unna komfyren. Jeg tør ikke å tenke på hva som kunne skjedd dersom jeg hadde fått glasskår mot øynene, sier han.

Stekte pizza

Det var onsdag ettermiddag at Alen skulle steke pizza mens samboeren var på jobb på en plattform.

- Det var bare jeg og katten som var hjemme. Vi ble begge litt sjokkskadd. Det er en alvorlig sak. Det skjedde så fort at jeg brukte tid på å skjønne hva som hadde skjedd. Håndtaket på ovnen smeltet og falt av, og det må ha vært intens varme i bildet, sier han.

Han tenker med gru dersom de hadde hatt barn gående hjemme som hadde vært foran komfyren.

- Vi har heldigvis ikke barn. Men jeg vil advare småbarnsforeldre som kan ha lignende modell. Dette er en sju år gammel Whirlpool, sier Bakous.

Kjøpte i 2007

Etter å ha summet seg måtte Bakous forsøke å rydde opp glassbitene, men det førte til riper i gulvet. Han brukte til slutt en støvsuger for å få opp alle restene. Det er fortsatt glass igjen i komfyrdøra, men Bakous frykter at også dette skal sprekke og fyke utover gulvet.

I 2007 kjøpte Bakous og samboeren en leilighet i Trolla i Trondheim. De kjøpte også et kjøkken fra Røskaft, og komfyren var en del av de integrerte hvitevarene. Bakous tok torsdag formiddag kontakt med Røskaft i Trondheim.

- Skjer ytterst sjelden

Da Bakous fikk snakket med Røskaft fikk han til svar at dette måtte han ta direkte med leverandøren. Han fikk inntrykk av at saken ikke ble oppfattet som alvorlig.

Lagleder Petter Røskaft bekrefter at de har mottatt henvendelsen om den ødelagte komfyren.

- Jeg svarte at det er vanlig prosedyre at hvitevareprodusenten selv håndterer slike garanti- eller reklamasjonssaker. Jeg har vært i kjøkkenbransjen i over 30 år, og jeg har hørt om kanskje to tilfeller av eksploderte komfyrdører tidligere. Det skjer ytterst sjelden, men det er selvsagt tragisk når det skjer. Det er mange årsaker til at glasset sprekker. Materialtretthet eller en ytre påvirkning kan være en av årsakene, sier Røskaft.

Tilbyr ny komfyr

Senere på ettermiddagen dro Petter Røskaft og en representant fra Whirlpool til Bakous i Trolla med en personlig beklagelse.

- Jeg var ikke klar over alvoret i situasjonen, og jeg beklaget at han hadde fått et feil inntrykk. Vi forsøkte å finne samme komfyr, men det klarte vi ikke. Kunden får selvsagt en ny komfyr, og som et lite plaster på såret har vi tilbudt ham en induksjonstopp og en komfyr av nyere modell, sier Røskaft.

Bakous forteller han er fornøyd med beklagelsen og servicen, og forteller at Røskaft hjalp til med å rydde opp glassrestene.

- Han tar dette svært alvorlig, og det setter jeg stor pris på, sier Bakous.

Vil finne årsaken

Seniormarkedsfører Juliana Sado hos Whirlpool i England opplyser at de har mottatt bilder av den ødelagte komfyren, og at de skal gjøre alt for å komme til bunns i hva som har skjedd.

- Vi synes det er svært trist å høre om opplevelsen til Bakous, og vi tar selvsagt sikkerheten til våre kunder på største alvor, sier hun.

De ble varslet om hendelsen av Røskaft torsdag formiddag. De vil sende en servicemann som skal ta en titt på komfyren fredag.

- Han skal forsøke å finne årsaken til at dette skjedde. Generelt kan vi si at dette skjer veldig sjelden med våre produkter, og i akkurat dette tilfellet ble det tilbudt en ny komfyr, sier hun.

Dørhåndtaket falt av, og var delvis smeltet i endene. Foto: privat