- Jeg ble helt skjelven, sier mannen som har sendt adressa.no klippet fra dagens olabilløp på Lian i Trondheim. Olabilløpet er arrangert av HiST-studenter.

Han kom kjørende opp Solemsvegen, da han ble stanset av arrangørene. Etter å ha stått der i ett minutt kommer først en bil ned bakken fra Lian gård, i full fart bak bilen kommer olabilen, som føreren har mistet kontroll over.

- Det man ikke kan se på klippet er at olabilen holder på å ta igjen bilen, fordi bilen kjører så sakte, sier mannen.

Politi varslet - hadde ikke kapasitet

Likevel stopper turen plutselig for olabilføreren, idet han krasjer i en lyktestolpe ved veikanten knekker den. Samtidig holder lyktestolpen på å falle i hodet på olabilføreren og folket som står like ved.

- Da jeg kjørte opp bakken like etter hendelsen ble jeg sjokkert over sikkerheten. Det er flere veier som kommer inn der olabilløpet foregikk, som arrangørene ikke hadde kontroll over. Det kunne plutselig kommet noen kjørende inn i veien mens løpet pågikk. Det er ingen av oss naboene som er varslet om løpet, sier han.

På grunn av hendelsen, og det mannen mener var for dårlig sikkerhet, ringte han politiet.

- Vi hadde ikke kapasitet på det tidspunktet, så ble det ikke sendt noen patrulje til stedet, sier operasjonsleder Solfrid Lægheim ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Se videoreportasje fra olabilløpet.

Uskadd fra ulykken

Arrangementansvarlig Kristina Letnes for Maskiningeniør i Trondheim mener episoden så mye mer dramatisk ut enn den egentlig var.

- Studenten kom uskadd fra ulykken. Det går veldig bra med ham, sier Letnes.

Hun mener at de hadde god sikkerhet i bakken der olabilene kjørte.

- Vi hadde trafikkvakter med refleksvester både øverst og nederst i bakken og et samband slik at de kunne snakke med hverandre. Vi hadde også vakter som passet på sideveiene. Vi sendte ikke olabiler nedover bakken mens det kjørte biler, sier Letnes som er fornøyd med arrangementet bortsett fra ulykken. Olabilløpet er et årlig arrangement for HiST-studentene.

Studentene hadde ikke tenkt på å varsle naboene om løpet.

- Det er ikke mange som bor i området, så vi tenkte ikke på å varsle naboene, sier Letnes.