Den polske 43-åringen møtte i Sør-Trøndelag tingrett mandag morgen tiltalt etter påkjørselen der en 68 år gammel mann omkom ved Leinstrand 31. oktober 2013.

Polakken er tiltalt for uaktsom kjøring, for at han stakk fra stedet uten å ha varslet politiet, for at han skal ha kjørt med falsk førerkort og for at han ikke hadde gyldig førerkort da ulykken skjedde.

43-åringen erkjente ikke straffskyld for de fire punktene han er tiltalt for i retten, opplyser hans advokat Tore Angen til adressa.no.

Funnet på jorde

68-åringen, som omkom i hendelsen, ble funnet død på et jorde like ved en gård han hadde vært på besøk på. Da mannen var på besøk skulle han en kort tur ut, men kom ikke tilbake.

Da startet de på gården å lete etter mannen, hvorpå de fant ham død.

Vedkommende som kjørte på ham hadde da kjørt fra stedet. Derfor startet politiet en stor etterforskning for å spore opp vedkommende som hadde kjørt på 68-åringen.

Jakten endte med at de pågrep 43-åringen, som nå er tiltalt i rettsaken som holdes i Sør-Trøndelag tingrett mandag og tirsdag.

- Alvorlig tiltale

Aktor i saken er politiadvokat Sigbjørn Oldren ved Sør-Trøndelag politidistrikt. Da adressa.no var i kontakt med ham etter tiltalen ble kjent beskrev politiadvokaten tiltalen som alvorlig.

– Mannen er tiltalt for en uaktsomhet i trafikken, som gjør at en person dør, sa Oldren til adressa.no.

– I og med at sjåføren var siktet for bildrap, hvorfor ble han ikke tiltalt for dette?

– Høyesterett har sagt at en uoppmerksomhet som enhver type bilist kan gjøre seg skyldig i fra tid til annen, ikke nødvendigvis utløser straffansvar for bildrap. Påtalemyndigheten har etter en helhetsvurdering landet på at tiltaltes uoppmerksomhet i denne saken, ikke var av en slik grad at han kan tiltales for bildrap, svarte politiadvokaten.

Trodde han kjørte på dyr

Den tiltalte har etter han ble pågrepet hevdet at han var blendet da påkjørselen skjedde og at han trodde at han kjørte på et dyr.

Han skal ifølge sin egen forklaring ha stoppet bilen etter sammenstøtet og sjekket området rundt bilen.

– Han hørte at det smalt, og derfor stoppet han noen meter etter. Da han gikk ut av bilen så han ikke noe spesielt, så han kjørte videre, har mannens advokat Tore Angen tidligere sagt til adressa.no.

Denne gjenstanden ble funnet på åstedet på Leinstrand morgenen etter ulykken. Foto: KIM NYGÅRD