Dermed blir nye Lade skole bygd med aula som planlagt med et areal på 450 kvadratmeter.

- Dette er fantastisk! utbryter en glad leder i Lade skoles musikkorps, Irene Ruud.

- Dette betyr at hele Lade, og hele Trondheim får en ny storstue. Dette kommer til å bli veldig bra. Jeg er veldig glad for at vi ble hørt i denne saken, sier hun som leder et korps med rundt 90 medlemmer.

I tillegg er aulaen tenkt som øvingsarena for Ila brass band og Nidarholm janitsjar som lenge har vært husløse.

- Hadde aulaen blitt redusert til 250 kvadratmeter, ville den trolig ikke fungert som øvingslokale, og det ville ikke blitt plass til både utøvere og publikum på konserter, mener Ruud.

Aula viktig

Mange har engasjert seg i planene for ny Lade skole etter at det ble kjent at byggebudsjettet ble foreslått redusert med mer enn 22 millioner kroner. Dette ville få konsekvenser for flere av de planlagte lokalene ved skolen, blant annet ville aulaen bli nærmest halvert. FAU ved skolen reagerte sterkt på en slik reduksjon.

Men heller ikke politikerne i formannskapet ville akseptere rådmannens forslag.

Flere av politikerne la vekt på hvor viktig en aula er, både for undervisningen på dagtid og for bydelen som kan bruke rommet på kveldstid til ulike kulturarrangement.

Kutter styrkerom

Men de øvrige innsparingselementene i rådmannens forslag ble godkjent, også det enstemmig. Dette betyr blant annet at et styrketreningsrom med lager blir fjernet fra prosjektet. Et lagerareal tilknyttet idrettshallen blir redusert, og en budsjettpost til inventar blir tatt ned med tre millioner kroner. I tillegg blir budsjettposten for lønns- og prisstigning redusert med 4,6 millioner kroner.

Et forslag fra Høyres Nina Wikan om å bygge Lade skole etter teknisk forskrift fra 2010, ble avvist av sentrum-venstrepartiene. Forslaget ville redusert byggekostnadene noe i forhold til passivhusstandarden som ligger i prosjektet, men både Geir Waage (Ap), Geirmund Lykke (KrF) og Jon Gunnes (V) mente dette ville føre til større energiutgifter etter hvert på grunn av dårligere isolering.

Formannskapet opprettholder kravet om streng kostnadskontroll i prosjektet og presiserer målsettingen om å holde totalkostnaden under 400 millioner kroner. Rådmannen må komme tilbake med en orientering når anbudene foreligger.