Samtidig som det ble satt opp nye bomstasjoner i Trondheim ble det satt opp skilt i Ranheimsvegen om at det var ulovlig for bilister å kjøre der.

Kort tid etter påpekte politiet at de ikke hadde gjort vedtak om at det var forbudt å kjøre for bilister på veien, og det ble dermed åpnet et smutthull i bomringen.

Kan spare åtte kroner

Nå er det forbudt å kjøre i Ranheimsvegen, opplyser kommunikasjonsrådgiver Hans Kringstad i Miljøpakken. Han forteller at de fikk melding fra politiet om at det var gjort skiltvedtak tirsdag. Først torsdag ble den svarte plasten over forbudskiltene fjernet.

Denne plasten var det politiet som hengte over skiltene, da de oppdaget at det var satt opp skilt, men at de ikke hadde gjort noe skiltvedtak.

- Vi forutsetter nå at bilister respekterer at det er gjennomkjøring forbudt. Det kan jo tenkes at noen vil prøve å spare åtte kroner i rushtiden, men det blir dårlig økonomi hvis det skulle bli en kontroll, sier Kringstad.

Bommer blir forsinket

Det var likevel mange som trosset forbudskiltet da det sto opp, men var ugyldig. Adressa.no var på stedet om lag en halvtime dagen de nye bommene ble satt i drift. Da kjørte omtrent 70 biler forbi skiltene, som var satt opp på begge sider av veien.

Planen er at det skal bli satt to fysiske bommer på veien, som gjør det umulig for bilister å passere. Bommen skulle være på plass til 1. april, men Kringstad opplyser at det trolig vil ta noe mer tid.

- Vi har en dialog med gårdbrukere i området, som må bruke veien. Vi må finne en teknisk løsning som gjør at de kan passere bommen, sier han.

Grunnen til at gårdbrukere skal få passere, er at det ikke er lov å kjøre traktorer på E6.

I tillegg skal busser få lov til å passere bommene.

Forbudskiltene er nå gyldige. Foto: Adressa.no-tipser
Leseren som har sendt dette bildet opplyser at noen biler trosser skiltene. Foto: Adressa.no-tipser