Statuen av Olav Tryggvason på Torvet i Trondheim er pyntet med sløyfe og Tyholttårnet er opplyst i rosa. Som alltid i oktober er Tyholttårnet rosa med Kreftforeningen og Brystkreftforeningens rosa sløyfe-kampanje. Men fargen på Olavsstatuen sin nye sløyfe er lilla.

Lilla sløyfe

- Vi spurte pent Trondheim kommune om vi kunne pynte Olav litt for å gi mer oppmerksomhet til TV-aksjonen og P3-aksjonen. Pengene går i år til Kirkens Nødhjelp. Sløyfa er lilla fordi det er Kirkens Nødhjelps farge, forklarer Maria Lindberg i NRK P3.

Søndag står bøssebærere over hele landet klare til å samle inn penger til NRK TV-aksjonen 2014. Årets penger går til Kirkens Nødhjelp.

NRK P3 startet i går kveld en livesending fra Torvet i Trondheim, for å skape blest om TV-aksjonen. De skal holde på til søndag klokken 23.

- Brannvesenet hjalp oss å henge opp sløyfa. Mange stopper opp og titter på sløyfa, som skal ned igjen etter at TV-aksjonen er ferdig.

Her mangler de bøssebærere

Sarah Føreland er leder for innsamlingsaksjonen i Trondheim.

- Vi ligger veldig godt an med bøssebærere. Men vi mangler noen ennå på Tiller, Kattem, Hallset, Saupstad, Nidarvoll og i Romolslia, sier Føreland.

Hun forteller at bøssebærerne vil gå fra dør til dør i Trondheim mellom klokken 16 og 18 søndag.

- Nytt av året er at Trondheim bydrift har engasjert seg med å stille et reservekorps som dekker offentlige områder, som for eksempel idrettanlegg. Det gjør at man fortsatt kan bidra med penger selv om man sitter på benken og ser barnet spiller håndballkamp, forteller Føreland.

Hvis du vil melde deg som bøssebærer i de områdene som fortsatt mangler folk kan du gå inn på blimed.no eller ring 02025.

Byaksjonsleder Sarah Føreland leder TV-aksjonen i Trondheim. Hun sier de ligger godt an med å skaffe nok bøssebærere i år. Foto: Privat
Maria Lindberg er prosjektleder for P3s TV-aksjonssending fra Torvet i Trondheim. Foto: Privat