De fleste dagligvarekjedene i Midt-Norge som adressa.no har vært i kontakt med har dumpet prisen på smågodteri i løsvekt til 4,90 per hektogram.

Prisene ble innhentet 9. april.

Rema 1000: 4,90 kr

Coop Obs City Syd/City Lade: 4,90 kr

Coop Extra: 4,90 kr

Bunnpris: 4,90 kr

Kiwi: 4,90 kr

Coop Prix: 5,90 kr

Rimi: 7,90 kr

Coop Mega: 8,90

Ica: 8,90 kr

I fjor var den laveste prisen 5,90 kroner per hektogram for smågodt rundt påskehøytida. Nå er prisen latterlig lav, skal vi tro dagligvareaktørene.

- Det sier seg selv at det ikke blir noen stor butikk for oss. Alle går i minus med disse prisene, sier kjøpmann Tor Osvald Lund ved Rema 1000 på Heimdal.

Setter godteriet på paller

De dumpet prisen denne uka, og det har vært enormt salg, av både smågodteri og sjokoladeplater på 200 gram.

- Ungdommer kjøper gjerne smågodteri, mens eldre og familiefolk går for storplatene. Vi ønsker å være billig på smågodteri, men vi skal også være billigst når det gjelder hele handlekurven, forklarer Lund.

De har valgt å sette smågodteriet på trepaller for at det skal bli enklere for kundene å plukke, samtidig som de letter arbeidet for seg selv.

- Vi klarer ikke å etterfylle stativet. Det blir en vanvittig jobb. Nå kan vi bare ta av lokkene på eskene og så kommer kundene og forsyner seg, sier Lund.

Taper penger

Hypermarkedssjef Anders Næss ved Coop Obs City Lade forteller at folk er sukkergale.

- Mandag solgte vi 1500 kilo med smågodteri. Det var første dagen med den lave prisen. Vi har som mål at vi skal være billigst eller konkurransedyktig på pris, sier han.

Han legger ikke skjul på at det er full priskrig på smågodteri i løsvekt, nå like før påske.

- Det er et minusprodukt for alle dagligvarebutikkene. Nå er det en usedvanlig lav pris. Jeg tror vi har nådd prisgrensa, men går konkurrentene lavere, så vil vi følge etter, sier han.

Kvikk Lunsj-krig

Selv om mange taper penger, er det likevel viktig å ha en lav pris på smågodteri, mener Næss. Han forteller at det også er en del andre godteriprodukter som får svært lav pris rundt påske.

- Det er sterk konkurranse på Kvikk Lunsj. Å kjøpe en sekspakning med Kvikk Lunsj er billigere enn å kjøpe en topakning, forteller han.

Han garanterer at smågodteriet er hyperferskt, og tror også smittefaren er mindre siden boksene med smågodteri flyr unna.

- Vi har ferskhetsgaranti på smågodteriet. Her går det 750 esker på én dag, sier han.

Næss forteller at de kjøpte rundt 15 tonn med smågodteri før påske. Største forskjellen mellom hypermarkedet og de andre dagligvarebutikkene er utvalget.

- Vi har det beste utvalget, spesielt når det gjelder sjokolade, hevder Næss.

Adressa.no har kartlagt hvor man finner byens billigste smågodteri. De fleste butikkene selger godsakene til 4,90 kroner per hektogram. Foto: RUNE PETTER NESS
Smågodteri hører tydeligvis påsken til, og Rema 1000 vil selge 500 tonn rundt påsketider på landsbasis. Foto: RUNE PETTER NESS