Zaki Akbari var sulten etter trening lørdag formiddag og skulle hive innpå noen brødskiver med Simpsons-brødet han nettopp hadde kjøpt på Rema 1000 Jakobsli.

-Jeg tygde noen biter, og kjente plutselig noen ekle harde biter.

- Kunne fått skader

Det viste seg å være noe som Akbari oppfattet som glasskår. Da han bladde seg videre gjennom de ferdigoppskårne skivene oppdaget han flere biter, noen av dem flere centimeter store.

- Jeg får levere tilbake brødet og får tilbake pengene. Men jeg tenker på at jeg kunne svelget dette og skadet meg selv. Det ville ikke vært bra å få i magesekken, sier 27-åringen.

- Nå mista jeg helt matlysten. Det skal ikke være sånn. Dette er uspiselig, sier Akbari om brødet hvor den populære tegneseriefiguren Homer Simpson preger emballasjen.

- Beklager på det sterkeste

Mesterbakeren er leverandør av ferske brød- og bakevarer til Rema 1000, og har ni bakerier rundt omkring i landet. I Trondheim lages brødvarene på Østre Rosten. Adressa.no har vært i kontakt med Mesterbakeren og fått vite at det var en hendelse i bakeriet i Trondheim som førte til pleksiglass-biter i et Simpsons-brød.

- Dette skal absolutt ikke skje, og vi beklager på det aller sterkeste. Vi tar saken på største alvor, sier kvalitetsdirektør Monica Hagen ved Mesterbakeren.

Hagen forteller at en lampe med et deksel falt i gulvet, og førte til at biter havnet i brødproduksjonen.

- Produksjonen ble stoppet umiddelbart og produksjonslinjen ble rengjort og kontrollert. Denne hendelsen er håndtert i henhold til våre rutiner for slike hendelser. Basert på denne hendelsen vil vi gjennomgå våre rutiner på nytt, sier Hagen.

- Sjelden at det skjer

- Har dette skjedd tidligere?

- Nei, ikke funn av denne typen. Det har en sjelden gang forekommet funn av fremmedlegemer, men våre forebyggende rutiner og regelmessige inspeksjoner av pleksiglass i bakeriene har så langt vært hensiktsmessige og effektive, sier hun.

- Kan dette gjelde flere brød?

- Basert på våre undersøkelser er sannsynligheten liten, men vi oppfordrer alle som har kjøpt Simpsons-brød i Midt-Norge på fredag å levere dette inn til nærmeste Rema-butikk.

Vil kompensere kunden

Hagen understreker at hun synes det er svært leit at en kunde fikk denne opplevelsen, hun ber Akbari om å ta kontakt.

- Vi vil beklagelse og også gi en kompensasjon for den dårlige opplevelsen, sier hun.

Administrerende direktør Thormod Bjerke ved Mesterbakeren beklager også på det sterkeste at det har kommet pleksiglass i brødet.

- Slike hendelser skal ikke skje hos oss, sier Bjerken.

Han opplyser at alle kunder som leverer tilbake brød vil bli kompensert i butikken.

Bitene stammet fra et deksel på ei lampe som hadde falt i gulvet på anlegget til Mesterbakeren i Trondheim. Foto: Zaki Akbari
27-åringen kjente noe merkelig da han tok noen tygg av Simspons-brødet. Foto: PRIVAT
I dette Simpson-brødet fant Zaki Akbari noe som lignet på glassbiter. Foto: Zaki Akbari