Frem til mandag har det kun vært mulig å bruke Trondheims parkerings app på offentlige parkeringsplasser i Trondheim. Mandag åpnet de den nye betalingsløsningen også for private parkeringsplasser. Først ute er NTNU. Men flere parkeringsplasser står for tur.

Den oppdaterte app-utgaven er lik på alle smarttelefoner. Tidligere gjaldt den kun offentlige soner, nå må man velge sone. Men foreløpig er det kun NTNU Besøkende man kan velge i tillegg til offentlig.

Studenter og ansatte ved NTNU har også et eget valg i appen.

Flere kommer

I den nye appen kan man også velge å få tilsendt parkeringskvitteringen på e-post.

- Vi har etter hvert skaffet oss veldig mange avtaler på private parkeringsplasser. Jeg kan tenke meg at dette innføres på fem til ti nye parkeringsplasser i løpet av et års tid, sier Stein Løberg i Trondheim parkering.

Parkeringsplassene rundt det nye Scandic-hotellet på Lerkendal står øverst på listen.

- Her er det høyaktuelt å ta i bruk appen. Mange folk er på møter og blir ofte forsinket. Da er det uhensiktsmessig at man må gå ut og legge på mer penger, mener Løberg.

Han mener folk må få litt tid til å bli vant med den nye løsningen.

- Enkelt for brukerne

- Vi må skynde oss langsomt. Vi må teste den nye løsningen på NTNU og luke ut eventuelle feil. I tillegg må folk venne seg på å kunne velge soner.

- Hvorfor gjør dere dette?

- Vi vil gjøre det enkelt for brukerne og effektivt for oss. Vi konkurrerer men andre aktører på private områder. Vi håper dette gir oss et konkurransefortrinn. Derfor er det viktig for oss å ta i bruk ny teknologi, sier Løberg.

- For mange apper

Europark drifter flere parkeringsplasser i Trondheim. De benytter seg av to ulike betalingsapper til sine parkeringsanlegg.

- Vi har eksakt tilsvarende løsninger som Trondheim parkering bruker. Vi har to apper, Easypark og en egen Europark-app. Den siste er fra samme leverandøren som leverer appen til Trondheim parkering, forteller pressekontakt Per Rune Lunderby i Europark.

Han synes det er alt for mange parkeringsapper ute på markedet.

- Det er synd for kunden. Hvis man søker på ordet parkering i App Store får man 459 alternativer for betaling av parkering. Dette gjør det mer komplisert for kunden, sier Lunderby som ønsker at kundene skal få færre løsninger å velge mellom.

- Nå kommer nå et nytt regelverk for parkeringsbransjen. Slik forslaget og høringsnotatet ser ut blir forskjellen mellom parkeringsselskapene blir vesentlig mindre. Med et felles regelverk burde vi som bransje kunne arbeide for en bedre betalingsløsning.

Mandag denne uken måtte også ansatte betale for parkeringen ved NTNU. Professor Britt Andersen ved institutt for språk og litteratur på Dragvoll får hjelp av traffikkbetjent Rita Nilsen med å laste ned parkeringsappen og registrere kredittkort for betaling. Foto: Glen Musk
Nye parkeringsskilt har kommet opp på NTNUs parkeringsplasser. Nå er det mulig å betale parkeringen med appen til Trondheim parkering. Foto: Glen Musk
pressekontakt Per Rune Lunderby i Europark. Foto: Europark
Stein Løberg i Trondheim parkering. Foto: Morten Antonsen