Ulykken skjedde under et oppvisningsløp i forbindelse med et Gran Turismo-arrangement i byen Poznan i Polen, søndag. Mannen kjørte en Koenigsegg på en rett strekning, men mistet kontroll over bilen og kjørte inn i en gruppe tilskuere i veikanten.

DETTE ER SAKEN: Norsk sportsbil kjørte inn i folkemengde i Polen

Alvorlig siktelse

Talsmann Andrzej Borowiak i Poznan-politiet sier tirsdag ettermiddag til VG at mannen er siktet for å ha forårsaket en alvorlig trafikkulykke på grunn av uforsvarlig adferd.

- Han er siktet etter straffelovens artikkel 173, fjerde paragraf. For det kan han straffes med mellom seks måneder og åtte års fengsel. Denne straffen kan gjøres både betinget og ubetinget, sier Borowjak til VG.

Ifølge VG er nordmannen er siktet for den mest alvorlige paragrafen, som gjelder ulykker som gjør at flere personer dør eller får alvorlige skader.

- Tror ikke han blir fengslet

Statsviter og seniorforsker ved  Norsk utenrikspolitisk institutt, Jakub M. Godzimirski kjenner polsk rettssystem godt. Han tror imidlertid ikke sportsbilsjåføren må i fengsel.

- Jeg tror han kommer til å ende opp med en stor bot, fordi han ikke var ruspåvirket og kjørte på en plass hvor sikkerheten også blir ivaretatt av arrangementet, sier Godzimirski.

Peter Ternström i Gran Turismo-events forklarer at sikkerhetsrutinene er godkjent av politiet.

- Vi har imøtekommet alle kravene til sikkerhet, sier Ternström.

Han forteller videre at politiet etterforsker om sjåføren gjorde en tabbe eller om det var feil på bilen.

Skjønner ingenting

Flere som Adressa.no har snakket med bekrefter at det er en 40 år gammel mann fra Trøndelag som satt bak rattet på ulykkesbilen.

40-åringen ble registrert som eier av en Koenigsegg 7. november i fjor. Tidligere har den vært registrert på Idar Vollvik og Koenigsegg Norway.

Firmaet som trønderen nylig jobbet i, har fjernet profilen hans på nettsiden.

- Vi har også hørt et rykte om at han er i Polen, men vi skjønner i så fall ingenting hvis han er sjåføren av sportsbilen, sier en tidligere kollega av mannen.

Plassert i varetekt

Nå må 40-åringen møte i polsk rett etter at 17 mennesker ble skadet i påkjørselen hvor blant annet ei 25 år gammel kvinne ble alvorlig skadet og to barn på 6 og 7 år ble sendt til sykehus.

Mannen skulle mandag få oppnevt en polsk forsvarer.

Tilskuere hjelper til med førstehjelp etter at sportsbilen krasjet inn i mengden med høy hastighet søndag. Foto: Wojciech Wloch, Ap