Nasjonaldagen er nok en av de dagene hvor det kan lønne seg å la bilen stå, og i stedet ta i bruk kollektivtrafikken i Trondheim. Mange benytter Gråkallbanen for å komme seg til og fra Midtbyen.

- Vi har en økning på i alle fall 50 prosent sammenlignet med en vanlig dag, sier trafikkleder Knut Blomstervik i Gråkallbanen.

Sju trikker i sving

Kollektivselskapet opererer med lørdagsruter med ekstra avganger mellom klokka 09.00 og 18.00 på 17. mai. I rushtrafikken vil det gå sju trikker i stedet for fire trikker.

- På grunn av trafikkbildet i sentrum kan vi ikke love at vi går nøyaktig etter rutetabellen, men vi lover å gjøre vårt beste med å frakte passasjerer opp og ned til 17. mai, sier Blomstervik.

SE VIDEO: Slik stryker du bunadsskjorta

Har billettører på holdeplasser

For at trikken skal komme seg raskest mulig av gårde vil det være billettører på følgende holdeplasser: Kyvannet, Ugla, Munkvoll og Rognheim.

- Da kjøper du billett før du går rett inn på trikken. Du bør stå klar med kontanter på holdeplassen. Selv med mye folk om bord, bruker dette å gå veldig bra, forteller trafikklederen.