I går skrev adressa.no om to eldre kvinner, henholdsvis på 93 og 87 år, som hadde blitt utsatt for svindel av to menn av utenlandsk opprinnelse. Kvinnene hadde blitt lovet en gave fra et firma i Trondheim, og hadde fått bankkortet sitt stjålet. Tyvene tappet bankkortene for tusenvis av kroner.

- Lik metode

Nå har Krimvakta ved Sentrum politistasjon fått inn tre nye svindelforsøk ifølge krimvaktleder John Ola Volden.

- Det er svært lik metode. Det er åpenbart profesjonelle som står bak. De er raske med å ta ut penger fra kortet, sier han.

En 93 år gammel kvinne som bor i Dronningens gate og en annen eldre dame bosatt i Kjøpmannsgata tok kontakt med politiet i går.

- Hun første kvinnen fortalte at hun hadde blitt oppringt av et firma som skulle gi henne et teppe på grunn av et godt kundeforhold. Hun fortalte at hun ville kontakte datteren, og da la vedkommende på telefonen, forteller Volden.

Ante ugler i mosen

Den andre kvinnen hadde sluppet inn to menn, men da de ønsket å se legitimasjon, hadde hun sendt dem på dør.

- Hun hadde skjønt hva de var ute etter. Hun var handlekraftig og kastet dem ut.

Onsdag formiddag fikk politiet inn nok en melding om svindel av eldre dame i Dronningens gate.

- Det dukket opp to menn på døra som hadde med et teppe som hun skulle få. De ønsket en bekreftelse og ba kvinnen om å slå inn pinkoden på en bankterminal. De tok med seg bankkortet, men forsikret henne om at de ville komme tilbake med det. Kvinnen fikk bange anelser og ringte banken en liten stund etter at mennene hadde forlatt stedet, forteller Volden.

Effektive tyver

Tyvene hadde i mellomtiden rukket å ta ut 9900 kroner i en minibank på Torvet og så hadde de også rukket å bruke 16 000 kroner hos Moods of Norway.

- Banken opplyser at det er reservert et beløp på 16 000, men det er uklart om det er fra nettbutikken eller den fysiske butikken til Moods of Norway. Men de har altså rukket å bruke 26 000 kroner i løpet av en halvtime, sier Volden.

Kvinnen opplyser til politiet at hun så mennene forlate stedet i en lys bil. Politiet har elektroniske spor å gå etter, samt bilder fra overvåkningskamera.

- Vi vet at flere av episodene har de samme gjerningspersonene, sier Volden.

Krimvaktleder John Ola Volden forteller at de knytter flere av episodene til de samme mennene. Foto: jens petter søraa