Miljøpakken har gjennomført undersøkelser jevnlig siden 2009, der innbyggerne i Trondheim har blitt stilt spørsmål om trafikk og miljø. Sentio har hittil i år gjennomført to meningsmålinger. Der kommer det blant annet frem at tre av fire mener forholdene for myke trafikanter har utviklet seg i positiv retning de siste årene.

77 prosent svarer at det har blitt bedre å gå eller å sykle. 23 prosent av de spurte, som inngår i totalen på 77, mener forholdene har blitt mye bedre. Fire prosent sier forholdene har blitt dårligere, mens 15 prosent mener tingenes tilstand er som før.

Alternativer til bil

Undersøkelsen tar ellers for seg alternative fremkomstmidler for bilister. 21 prosent av de spurte sier de vil bruke sykkel hvis de slutter å kjøre til jobb, mens 23 prosent ser buss eller trikk som beste alternativ

16 prosent av bilistene og 18 prosent av de som bruker kollektivtransport sier at det er uaktuelt å skifte reisemåte.

Tryggest av storbyene

I forrige uke presenterte NAF ferske tall, som viste at Trondheim er den storbyen i Norge som oppleves tryggest for syklister. 59 prosent av de spurte mener det er trygt å sykle i og rundt byen.

Til sammenligning er det kun 27 prosent som mener det samme i Oslo og Bergen. NAF karakteriserer undersøkelsen som en katastrofe for de to største byene i landet.

Heftig debatt

Til tross for tall som virker positive, har det tidligere i sommer kommet flere utspill fra syklister som mener at det er farlig å sykle på trønderske veier.

En video av en bil som treffer en syklist i albuen under en forkjøring på E6 ved Berkåk skapte heftig debatt på adressa.no.

Flere hundre deltok i debatten som raste på adressa.no, og de fleste innleggene dreide seg om hvor mange syklister det kan være i bredden.