- Bilkjennere vil være i himmelen om de kommer på bilutstillingen vår i sommer, sier Hans Hallbauer.

Over 10 000 kvadrat teppelegges og fylles med om lag 250 kjøretøy 18. – 19. juni i år.

- Elegant utstilling

- Det blir en elegant utstilling. Publikum får gå på røde løpere, og får sjansen til å bli med på en nostalgisk tidsreise i automobilhistorie, sier Hallbauer.

Både biler og motorsykler, samt tilbydere av bil- og motorsykkelrelaterte varer og tjenester vil være på plass. De fleste kjøretøyene vil være fra 50-60-70- årene.

Ikke bare for bilfolk

Sammen med Bjarne Reistad følger han opp suksessen fra i fjor med arrangementet Classic Car Show. 7 500 publikummere besøkte bilmessa i fjor. I år forventer de 10 000 besøkende.

- Dette er ikke et biltreff bare for bilfolk. Det er noe for alle, også de minste som kan få prøve to kjempestore racerbilbaner. Vi har biler fra alle kontinent og epoker. Det kommer dyre, sjeldne og eksotiske biler, velholdte, gamle og folkelige biler og historiske racerbiler, sier Hallbauer.

Det har ikke vært en kultur i Skandinavia for å arrangere store bilmesser med fokus på klassiske biler. Dette ville de to bilentusiastene gjøre noe med. I fjor satset de alt de hadde på å gjennomføre showet, og det gikk bra - ingen gikk konkurs.

Kongens Cadillac

Nå prøver de igjen. Større, bedre og mer påkostet. Det lokale næringslivet støtter også opp om arrangementet i år.

- Kong Olavs Cadillac kommer, den nå avdøde sirkusdirektør Arnardos Mercedes-Benz 600 kommer, og vi vil ha en samling av Packard-biler, sier Bjarne Reistad og utdyper:

- Verdens største tetthet av Packard finnes innenfor to kilometers radius på Ranheim. Så en utstilling med åtte biler av denne typen kunne neppe ha funnet sted noen annen plass i verden.

Et annet høydepunkt er en Cadillac Eldorado Brougham fra 1957. Den ble laget i 400 eksemplarer, og var ifølge eieren verdens dyreste serieproduserte bil det året.

- Den ble laget for å vise hva som var mulig å få til av avansert teknologi. Den har blant annet luftfjæring, automatisk langlysdimming og elektriske seter med minnefunksjon, sier Hallbauer.

Bilen som ikke finnes

Bilutstillingen kan også friste med en bil som ikke finnes.

- NSU Ro80 med Wankelmotor er en sjelden bil, og finnes kun som sedan. Men det ble tegnet både en stasjonsvogn- og en coupevariant som aldri ble bygd. Coupetegningen er det en luring i Mosjøen som har fått tak i, og han har bygd bilen. Så den bilen skal egentlig ikke finnes, men den kommer, ler Hallbauer.

- Vi har for øvrig nesten 20 spesielle biler som er Wankelmotorisert, og det kan fort være verdensrekord under ett tak, legger Reistad til.

Det er både private eiere og samlere som stiller med bilene. Noen av samlerobjektene er svært verdifulle.

- Men dette handler ikke om penger, det handler om lidenskap, sier Hallbauer.

For folk vil se drømmebilen de aldri kan oppnå, de vil nikke gjenkjennende til den første bilen de en gang eide, og de vil humre over synet av bilen ungene ble unnfanget i. Den lidenskapen håper Hallbauer og Reistad at folk får en bit av under Classic Car Show i sommer.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.

Hør Adresseavisens kommentatorer på podkast:

Verdens største tetthet av Packard finnes innenfor to kilometers radius på Ranheim, sier Bjarne Reistad. Dette er en 1929 Packard 640 Roadster. Foto: Roar Kyllo
Dette er en 1932 Packard 903 Club Sedan, og den kan du se på utstillingen i sommer. Foto: Roar Kyllo