- Vi kan bekrefte at det er funnet en ryggsekk under søket, sier administrerende direktør i Helitrans, Marita Bjørnevik til adressa.no klokken 16.05.

Ryggsekken tilhører den rumenske personen som var om bord i helikopteret. Det var en tilfeldig forbipasserende som fant sekken på stranden ved Pelzerhaken i Neustadt i Tyskland.

I en pressemelding fredag ettermiddag opplyser Helitrans at søket etter helikopteret er avsluttet inntil videre.

Har rekvirert minesveiper

Tidligere fredag ble det gjort søk både på land og i vann.  På grunn av snø på bakken ble videre søk på land avsluttet tidligere i dag. Det er meldt om mildere vær og høyere temperaturer fra førstkommende søndag. Tysk redningstjeneste, som leder søket, har rekvirert en minesveiper med en sonar som kan dekke søk på dypere farvann.

Dette fartøyet vil være på plass fra mandag 10. desember, og vil starte nye søk etter helikopteret som forsvant onsdag ettermiddag.

Helikopteret var på vei fra Lübeck i Tyskland til Halmstad i Sverige da det forsvant fra radaren.

Piloten skal være fra Midt-Norge

Piloten i helikopteret er ansatt i Helitrans og skal ifølge Hitra-Frøya være fra Hitra.

Helitrans har så langt inne ønsket å si noe om hvor det savnede er hjemmehørende.

Tidligere har det blitt bekreftet at den andre som er savnet er en rumener som er ansatt i selskapet som var oppdragsgiver for Helitrans.

- Er det fortsatt mulig at de to kan bli funnet i live?

- Dette er alvorlig, og vi er bekymret, men frem til noe annet er bekreftet så forholder vi oss til at det er et savnet helikopter og to savnede personer, sier Bjørnevik.

Ledelsen i Helitrans sier de følger opp de pårørende etter beste evne.

Mistet kontakten

Ifølge den danske luftovervåkningstjenesten mistet man radarkontakt med helikopteret bare 10 minutter etter avgang fra Lübeck klokka 13.46 onsdag ettermiddag.

Den siste kontakten med helikopteret var over sjøen cirka 25 kilometer nordøst for Lübeck.