- Vi avvikler på Solsiden. Vi fant ikke helt tonen med trønderne, sier Sven Erik Renaa på uforfalsket trøndersk.

Den meritterte kokken er ekte trondhjemmer, men har hatt Stavanger som sin kulinariske og familiemessige base det siste tiåret. Renaa har ført det norske kokkelandslaget til OL-gull, og har lenge vært blant landets ledende kokker.

I Stavanger har han hatt stor suksess med sine restauranter Renaa og Matbaren. Disse restaurantene er nå under ombygging og utvidelse. Han etablerer både selskapslokaler og det nye konseptet Renaa-ekspressen i Stavanger.

Kan ikke være begge steder

- Alt vi har i Stavanger er innen en radius på 50 meter. Så er restauranten i Trondheim 100 mil unna. Skulle vi lyktes i begge byer måtte jeg vært 100 prosent til stede i Trondheim samtidig som jeg er 100 prosent til stede i Stavanger, og det er jo vanskelig, smiler Sven Erik Renaa lettere resignert.

Han føler at for mye av tiden har gått med til reising mellom byene i de to årene etter han etablerte seg i fødebyen Trondheim.

- Å drive for fullt i begge byene ville vært en krevende situasjon, uansett hvor bra det hadde gått i Trondheim. Å flytte med familien opp til Trøndelag har absolutt vært aktuelt, men når det kom til stykket valgte vi Stavanger. Som sagt, vi fikk ikke helt taket på Trondheim, sier Renaa.

Feil profilert?

Det ligger ikke noen akutt økonomisk situasjon bak, men en totalvurdering tilsa at det ville være bedre å konsentrere satsingen i Stavanger. Han synes det er tungt å legge ned i Trondheim. Beliggenheten til Renaa Matbaren på Solsiden kunne ikke vært bedre, og han har hatt veldig dyktige folk i restauranten. Men kanskje er stedet blitt profilert feil.

Med hans eget navn på logoen forventer kanskje folk en gourmetrestaurant med Renaa selv bak grytene hver dag.

- Jeg planla noe enklere, sånn som Matbaren i Stavanger, men var kanskje ikke tydelig nok, sier Renaa.

- Vi har nok gjort noen feil, og så er markedet vanskelig i Trondheim. Det er noen sterke aktører som dominerer, med veldig lojale kundegrupper. For en «ukjent» restauratør er det tungt å etablerte seg her, og det er nok ikke bare vi som merker en tøff konkurranse. Og tøffere vil det bli, når tre restauranter etablerer seg i det nye Adressa-huset ikke langt fra Solsiden, og Almas i sentrum, sier Renaa.

Uavklart hvem som overtar

- Vet du hvem som kommer inn i stedet for deg på Solsiden?

- Det har vært mange interessenter, men det er ikke vi som bestemmer hvem som eventuelt kommer. Vi flytter uansett ut 22. desember.

- Dere har også ansvaret for severing på Ringve Museum?

- Inntil videre fortsetter vi som før på Ringve. Det er ikke avklart hva som skal skje der, sier Sven Erik Renaa.

I Stavanger har Sven Erik Renaa hatt stor suksess med sine restauranter Renaa og Matbaren. Men i Trondheim er det snart slutt for Matbaren. Foto: OLE MARTIN WOLD