– Sitter du i landskap eller har du eget kontor?

– Jeg har ikke kontor på salongen, her jobber jeg som stylist. Kontorarbeidet blir gjort på hjemmekontor på kvelder og i helger.

–Hvordan kommer du deg på jobb?

– Jeg kjører elbil, det er mitt miljøtiltak. Jeg bor litt utenfor byen, så det er greit å kjøre bil. Jeg bor på Tiller og jobber i sentrum. Jeg har to små unger i hver sin barnehage også, så det er litt logistikk.

– Hvordan vil de du jobber sammen med si du er som leder?

– Jeg tror de vil si at jeg er opptatt, men samtidig ledig. Jeg forsøker i alle fall å være tilgjengelig. Jeg håper også de vil si at jeg er inkluderende og engasjert. Jeg er ganske rett frem som person og pakker sjelden inn noe. Jeg er streng, men rettferdig. Jeg er opptatt av at alle skal bli gode, gjerne aller best, men det kan skje i deres eget tempo.

– Drar du på fest sammen med dine ansatte?

– Ja, jeg synes det er viktig å innimellom møtes på andre arenaer enn bare på jobb. Det er en stresset hverdag her på salongen og det er ikke alltid vi har tid til å snakke med hverandre. På fest er vi mer avslappet og dermed blir stemningen annerledes, det skaper inspirasjon og gir bedre team. Jeg mener det er viktig å ha det godt sammen med kollegaene.

– Er du også med på nachspielene?

– Nei, der synes jeg det kan være et skille mellom kollegaer og leder.

– Hva er den vanskeligste sjefsavgjørelsen du har tatt?

– Jeg synes det er vanskelig å svare på hva som har vært den vanskeligste avgjørelsen. Som leder må jeg ta viktige avgjørelser hver dag. Noen er små, men avgjørende, andre er større, men likevel mindre avgjørende. Noen avgjørelser tar jeg alene, mens andre får jeg hjelp til. Jeg driver salongen sammen med søstera mi Tonje, og synes det er greit å ha henne å støtte meg på.

– Hvordan inspirerer du dine ansatte?

– Vi er størst i landet på øyenbryn- og vippestyling, og vi trener mange fra hele landet i dette. Det håper jeg inspirer, og vi er også en opplæringsbedrift som tilbyr både arbeidspraksis gjennom NAV og ulike jobbtiltak. Jeg er opptatt av at alle jobber i gode team og at alle kan bli verdensmestere, det er bare et spørsmål om når. Alle stiller likt, og bare du har lidenskap kan du komme dit du vil. Det håper jeg trigger. Jeg er også opptatt av å være et godt forbilde, det gjør jeg med å ikke bare være en leder, men jobbe som stylist sammen med de andre. Å være innovativ og nyskapende er også inspirerende, det er ikke noe vits for oss å ha det samme som andre har. Vi må ha det spesielle.

– Er du omgangsvenn med noen av dem du er sjef for?

– Nei, det blir feil å knytte seg mer til noen enn andre, men dette har jo blitt en familiebedrift. Jeg jobber her sammen med både søstera mi og et tantebarn, og både mannen og svogeren min sitter i styret. Familien min omgås jeg jo på fritiden.

– Er du også familiens sjef?

– Jeg har to små gutter på ett og fem år, og jeg må vel innrømme at jeg sjefer litt over alle de tre mannfolka i familien. Jeg liker å ha kontrollen, så svaret er nok ja.

– Hva er ditt beste resultat i Birken?

– Her må jeg melde pass altså, der har jeg aldri deltatt. Når jeg trener er det styrketrening som er min greie, men det er jo dette med å få tiden til å strekke til. Som både småbarnsmor og leder blir det mindre trening jeg skulle ønsket, men jeg prøver å i alle fall få trent litt i helgene.

– Skal du være sjef resten av yrkeslivet?

– Jeg trives i alle fall godt med å være det, det gir meg mye og jeg blir stolt når jeg har fått noen gode og ser selvtilliten deres vokse. Men jeg vil også fortsette å være på gulvet og jobbe med faget. Det tror jeg at jeg blir en bedre leder av også. Jeg er ikke laget for kontor, jeg må være ute blant ansatte og kunder.