- Sitter du i landskap eller har du eget kontor?

- Jeg sitter i landskap. Vi samlet fire kontor til ett for cirka ett år siden, da trengte vi plassen og alle havnet i landskap. Jeg synes det er helt topp. Jeg kommer tettere på, hører den daglige praten og det gjør det lettere å vite hva som hele tiden skjer.

- Hvordan kommer du deg på jobb?

- Jeg sykler hele året, også om vinteren. Jeg bor i Kroppanmarka og jobber på Torvet, så det blir seks-sju kilometer hver vei. Bil er uaktuelt og å sykle går raskere enn buss, dessuten synes jeg det er en fin start på dagen.

- Hvordan vil de du jobber sammen med si du er som leder?

- Jeg tror de vil si at jeg er inkluderende, målrettet og at jeg er opptatt av gi ansvar til den enkelte. Jeg er opptatt av å se prestasjonen bak tallene. Jeg er teamorientert og tenker det beste for hele teamet.

- Drar du på fest sammen med dine ansatte?

- Ja, det gjør jeg gjerne. Jeg synes alle som jobber her er veldig hyggelig og jeg trives godt med å bli kjent med dem også utenfor kontoret.

- Er du også med på nachspielene?

- Nei, da trekker jeg hjemover. Jeg er langt bedre på vorspiel enn nachspiel.

- Hva er den vanskeligste sjefsavgjørelsen du har tatt?

- Vi hadde en runde i fjor med store endringer, strukturer ble forandret og det samme ble bemanningen. Noen tok sluttpakke og noen fikk nye oppgaver. Å måtte si til noen at det ikke er plass til dem eller at de må jobbe med noe annet enn de egentlig ønsker er ikke gøy. Begge deler er dessverre av og til helt nødvendig, men det har en menneskelig side som gjør at det kan bli en tøff og krevende situasjon.

- Hvordan inspirerer du dine ansatte?

- Jeg forsøker å gå foran, alle må gjennomføre på det vi blir enige om, og det gjelder også meg. Jeg er også veldig engasjert og håper engasjementet smitter. Jeg forsøker å være våken på å se de gode prestasjonene medarbeiderne gjør og vise at jeg ser den enkelte. Jeg tenker positivt, har vi en utfordring så prøver jeg å fokusere på det positive i utfordringen.

- Er du omgangsvenn med noen av dem du er sjef for?

- Nei, men det er mer tilfeldig enn et bevisst valg.

- Er du også familiens sjef?

- Jeg er kanskje økonomisjef, men ellers er arbeidsoppgavene likt fordelt.

- Hva er ditt beste resultat i Birken?

- Jeg er fra Lillehammer, så det er stor stas å gå i mål i barndomsbyen min. Jeg har syklet Birken flere ganger og har et mål om å komme i mål på under tre timer, men fire ganger har jeg kommet i mål på 03:01. Så det virker som det hviler en forbannelse over målet mitt. Foruten syklingen til og fra jobb prøver jeg å få trent fire ganger i uka, det er det jeg får til meg jobb, tre barn og aktiviteter. Det blir til at jeg stort sett trener etter at barna har lagt seg.

- Skal du være sjef resten av yrkeslivet?

- Jeg er ikke så opptatt av selve tittelen sjef, det viktigste er å ha arbeidsoppgaver som trigger og engasjerer. Jeg synes det er en ekstrem god følelse når teamet når et mål sammen, men hvilken rolle jeg har i teamet er ikke det viktigste, ikke så lenge jeg har en meningsfylt arbeidsdag.