- Konsernledelsen i Verisure har besluttet at det skal bygges ny alarmsentral for å skape kapasitet for de neste 15 årenes forventede vekst, samt å imøtekomme nye EU-krav.

Det uttaler administrerende direktør Daniel Särefjord i Verisure i en pressemelding onsdag.

Legger ned i Trondheim

Beslutningen betyr at alarmsentralen i Trondheim blir lagt ned i løpet av året. Jobbene blir flyttet til Oslo.

- Dessverre berører dette rundt 65 dyktige ansatte i Trondheim, uttaler Särefjord i pressemeldingen.

- Kort tid på avgjørelsen

Adresseavisen var i kontakt med Verisure i slutten av mars. Da var de inne i siste fase av vurderingene rundt fremtidig plassering av alarmsentralen.

Tillitsvalgte klaget den gang på det de mente var et tynt beslutningsgrunnlag og en rask prosess.

- Ledelsen har informert oss om at de ønsker å bli ferdige med beslutningsprosessen i løpet av mars. Det synes vi at er et tynt beslutningsgrunnlag, uttalte Kristian Killi Olsen, som er tillitsvalgt i Verisure, til Adresseavisen 20. mars.

- Tung beslutning

I pressemeldingen skriver Verisure at det nå er selve hjertet i virksomheten som blir flyttet.

- Det har derfor vært en tung beslutning å flytte sentralen da det berører mange ansatte, uttaler Särefjord i pressemeldingen.

Han utdyper i pressemeldingen at analysen av flyttsted har vært grundig, og mener ledelsen har hatt en lang prosess med tillitsvalgte i forkant av beslutningen.

- Kan flytte til Oslo

Verisure skriver at ansatte vil få tilbud om å flytte etter til Oslo.

- Vi ønsker at flest mulig ønsker å flytte med jobben til Oslo og tilbyr støtte hvis noen ønsker dette. Vi vil bistå de ansatte som ikke blir med videre med å skaffe nye jobber, og er klart fleksible hvis noen ønsker å fratre før oppsigelsestiden er ute, sier Särefjord i pressemeldingen.

Foto: marianne Tønset