– Vi vil ha ham med videre, det er ingen som helst tvil om det, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen.

De trønderske ungguttene har én etter én forlenget sine avtaler med Rosenborg. I fjor høst signerte Ole Selnæs, Pål André Helland og Alexander Sørloth nye kontrakter, og Jonas Svensson gjorde nylig det samme.

Nå håper RBK-treneren at Fredrik Midtsjø (21) blir nestemann på listen. Avtalen han har med Rosenborg går ut etter sesongen.

– Vi ønsket ham hjem hit, og han skulle få sjansen. Den har Fredrik tatt. Vi vil ha ham med videre, det er ingen som helst tvil om det, sier Ingebrigtsen om spilleren som er i ferd med å få sitt RBK-gjennombrudd.

Blant RBKs beste

Søndag var han den som tok tak for RBK etter en svak førsteomgang borte mot Odd, og indreløperen ble kåret til Dagens Ivers av Adresseavisen.

Midtsjø har startet samtlige seriekamper denne sesongen, og står med et børssnitt på 6,33. Kun Pål André Helland (7,0 på tre kamper) og Mike Jensen (6,67 på seks kamper) har vært bedre.

– Midtsjø hadde veldig godt av utlånet til Sandnes Ulf i fjor. Han fikk spilt på seg selvtillit, og ikke minst skaffet seg erfaring fra eliteserien. I vinter har han trent veldig godt, og virker trygg på seg selv som indreløper. I tillegg har han utviklet flere sider av spillet sitt. Vi har alltid visst at han er en veldig bra ballspiller, men nå har han egentlig blitt en god, gammel indreløper. En «Roar Strand-indreløper». Han har en voldsom løpskapasitet, og er enormt bra på gjenvinning, sier Ingebrigtsen om Midtsjø.

– For tidlig

Stjørdalingen selv stortrives i RBK om dagen, selv om han ikke vil legge for mye i trenerens Strand-sammenligning.

– Det er absolutt godt å være Rosenborg-spiller nå. Jeg trives veldig godt, sier han.

Likevel er ikke Midtsjø klar for å forlenge avtalen med RBK.

– Så lenge jeg presterer og får tillit på grunn av prestasjonene, vil jeg være her. Det sier seg selv. Det er i Rosenborg jeg vil være, men det er litt for tidlig ennå, sier han.

– Hvorfor er det for tidlig?

– Akkurat nå har jeg ikke noe hastverk med å skrive under ny kontrakt. Jeg må føle at jeg presterer over tid, og at jeg fortjener en plass i Rosenborg. Og jeg må føle meg trygg her over tid. Det handler om at jeg må få den tryggheten om at jeg er god nok til å spille for Rosenborg.

Har vært usikker

– Har du vært usikker på det?

– Tidligere har jeg det. Da har jeg følt at jeg har prestert, og ikke fått sjansen. Da går det noen tanker i hodet. Nå trives jeg veldig godt, og som ståa er nå vil jeg signere. Men jeg må prestere, og ha den tryggheten og selvtilliten over tid.

Indreløperen poengterer at nølingen ikke skyldes misnøye med klubben.

– Det har ikke noe med Rosenborg å gjøre. Jeg trives veldig godt, og vil være her, men jeg må føle at jeg bidrar med noe på banen jeg også

Akkurat dét er det ingen tvil om at han gjør nå.