Over jul blir det etter planen tre årsmøter på samme kveld: Ett i RBK kvinner. Ett i RBK. Og ett i nye, fusjonerte Rosenborg.

- Vi har snakket mye sammen den siste tida, og avklart hvilke «risikoer» som finnes i et slikt samboerskap. Både økonomisk og for de ansatte. Vi har funnet ut at «1+1=3», og vil fusjonere under årsmøtene neste år, sier styreleder i RBK, Ivar Koteng.

Styreleder i RBK Kvinner: Ørjan Engen. Foto: Christine Schefte

- Styrebehandlet

Sammen med RBK Kvinners styreleder Ørjan Engen møter Koteng Adresseavisen i sistnevntes kontorlokaler på Nyhavna.

Da har det gått én måned siden vi sist skrev om ledernes møtevirksomhet i «fusjon-saken».

Nå har ting formalisert seg ytterligere.

- Fusjonsplanene har blitt styrebehandlet begge steder. I tillegg var det veldig positiv stemning for fusjonen under årsmøtet vårt tidligere i år, sier Engen.

Mens RBK kvinner altså diskuterte fusjon i år, var sammenslåing av klubbene oppe som eget punkt under RBKs årsmøte i 2020. Også der med flertall.

Nå blir det altså opp til årsmøtene vinteren 2022 å avgjøre. Sier både RBK kvinner og RBK ja, utvides årsmøtekvelden til et felles møte, som én organisasjon.

- Dette er først og fremst en juridisk fusjon. Hvordan ting 100 prosent kommer se ut i praksis, vil vi fortsatt til å bruke litt tid på. Det har vi også, sier Engen – og henviser til at det i 2020 var snakk om en «femårsplan» før alle tiltakene er gjennomført.

Snakker om framtida: Ivar Koteng. Foto: Christine Schefte

RBKs nye utseende

Men allerede nå kan de to styrelederne fortelle en god del av hvordan den nye hverdagen blir:

  • Det vil ikke lenger hete «RBK kvinner». Alt går under paraplyen Rosenborg Ballklub.

  • Det blir ett felles budsjett.

  • RBK-herrene vil fremdeles ha hverdagen på Lerkendal, mens kvinnene fortsetter på Lade.

  • Det ansettes ingen egen daglig leder på kvinnesida. Tove Moe Dyrhaug blir overordnet sjef, mens avdelingenes sportslige ledelse blir både på Lade og på Brakka.

  • Administrasjonen styres fra Brakka. Man ser for seg én markedsavdeling, som jobber med sponsorer for begge lagene, og én felles administrasjon. Det samme gjelder medieavdelingen.

  • Framover vil det også i større grad enn før bli drevet overføring av kompetanse mellom herre- og kvinnelaget. For eksempel sportslig og medisinsk.

  • Det blir ett felles styre. I oktober uttalte Koteng at det kunne bli en modell med 11 personer i styret, hvorav to er vararepresentanter. Nå ønsker verken Engen elle Koteng å si for mye om hvordan et nytt styre vil se ut. Heller ikke om hvordan de ser på sin egen posisjon i et felles styre.

Merkevarebygging

– Hva betyr denne fusjonen for Rosenborg?

– For oss i kvinneavdelingen betyr det trygghet på alle områder. Også at vi kan benytte oss av kompetanse, både sportslig og organisatorisk, sier Engen.

– Med kvinnene formelt inn i klubben, vil enda flere identifisere seg med merkevaren Rosenborg, mener Koteng.