Jeg husker ikke Ivar Koteng som fotballspiller, men vi har antakeligvis møttes i noen sklitaklinger på en slagmark av en grusbane i Årnes for over 30 år siden. Åfjordlaget var fysisk sterke, fryktede, men litt enkle i spillestilen. Koteng har ikke endret taktikken mye siden den gang. Utenfor banen er gründeren fra Fosen fortsatt en man helst ikke vil møte i duell. Det har flere på Lerkendal smertelig fått erfare.

Fra en anonym karriere som spiller i de lavere divisjoner i Åfjord, har Koteng nå rykket opp i det øverste selskapet. Ikke lenger som fotballspiller, men som lagleder, sponsor og overdommer. Den jobben har han tatt på strak arm, mens han fortsetter å kjøpe opp halve byen. Han er ikke en mann som søker media, men media søker stadig oftere han. Der er Koteng vært langt mer tilgjengelig enn Moldes enerådende hovedsponsor, Røkke.

TIPS OSS: Har du innspill til vår maktserie? Ta kontakt her

Rosenborg og Koteng har vært nøye med å understreke rollefordelingen i klubben. Trøndernes stolthet vil ikke ha på seg at de styres av pengemakten. Det er en flott ambisjon. Men få innbiller seg vel at noen av Trøndelags rikeste investerer i RBK bare av ren fotballentusiasme. Koteng og nestleder i RBK-styret, salmargründer Leif Inge Nordhammer, går neppe inn med millioner av kroner og masse kompetanse for å heie på den gamle storheten. Som Røkke, har de tjent sine penger på økonomisk kløkt, nøysomhet og hardt arbeid. For Koteng og co er dette en investering både i penger, goodwill og merkevarebygging, og trolig også en kjærlighet til RBK.

Koteng sier han ikke er så opptatt av makt, han bare utøver den. Med kunnskap, penger og handlekraft. Det har kostet enkelte jobben, mens noen investeringer har kostet klubben og Koteng millioner. Han skulle få RBK-skuta på rett kjøl, les; ta gull, i løpet av to år. Først nå, flere år seinere, øyner vi målet i det fjerne.

Kanskje var det ikke like lett å tjene gull på en falmet klubb som på gamle bygg? Hvis Koteng likevel lykkes i år, blir det nok likevel hans stolteste investering. Men et fremtidig Koteng stadion blir det neppe snakk om.