– For meg er ikke det viktig. Det som er viktig for meg er at Rosenborg blir godt drevet.

Først var det Jan Jönsson som måtte gå. Deretter den daglige lederen Hroar Stjernen. Og så Per Joar Hansen. Kotengs første to og et halvt år som styreleder i Rosenborg var turbulente, og som han har sagt selv: «Mer preget av avvikling enn utvikling».

LES KOMMENTAR: Røkke light (PLUSS)

– Du ville altså ha tålt nok et skifte i toppledelsen?

– Jajaja, men det trenger vi ikke, for Tove greier denne oppgaven svært bra, og det er flott.

TIPS OSS: Har du innspill til vår maktserie? Ta kontakt her

– Stabil type

Nå har det vært stille utenfor banen i lang tid. Spillerne har sørget for overskriftene og styrelederen får stor sett gå i fred.

Rosenborg er blitt best i landet igjen, trønderne strømmer til Lerkendal og mye av sjarmen RBK var så kjent for på 90-tallet er tilbake.

– Det må være artigere å være sjef nå?

– Det merkelige er at det er ikke så stor forskjell. Jeg har funnet ut at jeg er ganske stabil som type. Arbeider du bra over tid, så blir resultatet bra. Nå har det gått bedre enn forventet, og det er hyggelig. Når jeg sier det jeg skal gjøre nå så høres jeg ut som en kynisk jævel: Det er ikke artig å sparke folk, men det du må gjøre, det må du gjøre.

Han kom til klubben på vinteren 2012 og satte umiddelbart sitt preg på RBK. Utad først og fremst ved å avsette trenere og ledere, internt som en tydelig og svært tilstedeværende styreleder, som tør å ta opp ubehagelige problemstillinger.

Langrennsbidrag

Spørsmålet er hvor stor makt Koteng egentlig har i Rosenborg. Er han bortimot eneveldig, eller er Kotengs innflytelse overdrevet?

De aller fleste Adresseavisen har pratet med rangerer ham på topp av lederne på Brakka. Selv sier han det slik:

– Vi har en tydelig rollefordeling mellom daglig leder, trener og styreleder. Vi snakker mye sammen, og jeg passer spesielt på at treneren har makt der han skal ha makt. Samtidig er det ikke makt det handler om, men kompetanse. Vi argumenterer, og så kommer vi frem til hva som er smart og ikke. Jeg har aldri trumfet gjennom noe i Rosenborg.

I forkant av engasjementet på Lerkendal var Koteng sjelden omtalt i avisenes sportssider. Enten var det Dagens Næringsliv eller Adresseavisens økonomiredaksjon som skrev om de ulike prosjektene hans innen eiendom. 2002 var første gang han fikk tilnavnet «eiendomskonge» i en avisartikkel.

Om han ikke preget sportssidene, er det ikke slik at idrettsinteressen kom plutselig. Han var en brukbar fotballspiller i ungdommen, kjapp og med en god skuddfot. Etter spill på Åfjord, dro han videre til Kvik i Trondheim. Etter den aktive karrieren har han vært sponsor for Byåsens elitelag i håndball, mest breddeidrett og for langrennslaget Team Trøndelag.

– Jeg har alltid likt ski, og jeg så at det var behov for et tilbud mellom klubb og landslag. I tillegg virket Guri Hetland, som var sentral i opprettelsen av laget, veldig flink. Alt dette var årsak til at vi gikk inn og sponset Team Trøndelag.

Hyggeligere nå

Kotengs makt i trønderidretten i dag ligger i all hovedsak i hans verv som RBK-leder. I tillegg skader det ikke å være god for over en milliard kroner gjennom sitt eiendomskonsern. Han brukte litt av muligheten pengene gir da han spyttet inn en drøy million for å betale lønn til Rosenborg-spiller Morten Gamst Pedersen.

Og selv om han tidligere i dette intervjuet sier at det ikke er så stor forskjell på å være RBK-sjef i med- og motgang, innrømmer han at det er hyggeligere nå.

– Det er jo ikke slik at jeg liker å sparke folk. I jobben min har vi nesten aldri gjort det.

Lørdag kveld går han inn til et fullsatt Lerkendal stadion når Molde kommer på besøk. Rosenborg kan langt på vei avgjøre serien med en ny trepoenger. Veien ut mot Europa ligger åpen.

– Hvor bevisst er du i å pirke i saker også når det går bra?

– Jeg er sjelden fornøyd, og det er nå vi har mulighet til å ta de gode løftene i klubben. Folk tror det sikkert ikke, men jeg blir ikke veldig påvirket av media. Jeg gjør det jeg mener er riktig, og det er sjelden jeg gjør det fordi avisa har skrevet det.