RBK ønsker en sportssjef som gjør at fotballen utvikler seg mer i retning toppidretten. Det liker den regionale toppidrett-sjefen, men er usikker på om stillingen bør endres for mye.

– Jeg har ingen dyptgående kjennskap i denne saken, og det virker som at RBK-ledelsen går veldig grundig til verks. Men for meg handler dette om to ting: Hva skapte den rå utviklingen som var i klubben i storhetstiden? Og hva er man villig til å ta med seg av impulser utenfra, sier Moen til Adresseavisen.

Beste fra to områder

– Det er fornuftig at ledelsen ser inn i egen klubb etter hva som var bra i storhetstida. RBK har åpenbart feilet de siste årene med å bygge videre på suksesskriteriene fra Eggen/Hansen-tida. Og når man ser internasjonal fotball, kommer lederne stort sett fra fotballen selv. RBK er en internasjonal klubb, hvor sportssjefstillingen er enormt krevende. Det handler om et totalbilde, med blant annet kjøp, salg og spille-stil. Jeg tror i hovedsak at en sportssjef i RBK må komme fra fotballen.

Med Erik Hoftun usikker på fremtiden er spekulasjonene rundt hvem som blir sportssjef i full gang.

Også navn som Atle Kvålsvoll og Moen selv, som begge har bred bakgrunn fra indidivuell idrett, har vært nevnt – blant annet på kommentatorplass i Adresseavisen.

– Fotballen kan utvikle seg mer i retning av toppidrett. Vi må ta med oss det beste fra to områder: Fra RBK-kulturen, og i tillegg være åpne for inspirasjon fra det beste utenfra, sier Koteng i dag.

Har møtt Rosenborg

Av inspirasjonskildene er altså Olympiatoppen Midt-Norge. Forrige onsdag var da også den regionale toppidrettssjefen i møte med Koteng og co.

– Et veldig positivt møte. Det virker som Kåre Ingebrigtsen er ydmyk på å ta til seg kunnskap fra andre idretter, og det er viktig, ettersom han skal samarbeide tett med den sportslige lederen. RBK kan mye mer om fotball enn Olympiatoppen. Men mye er også likt på tvers av grenene, som lederskap, kulturbygging, fysiologi og mental trening, sier Moen.

Han mener Rosenborg må være svært tydelige på hvordan de skal prioritere, før klubben tar den edelige avgjørelsen på hvem dette blir:

– De må være gode i sorteringsarbeidet i tiden fremover. Hva ønsker klubben å satse mest på? Slik blir den endelige planen oversiktlig og kan gi fremgang, sier han.