Font

ANNONSØRINNHOLD

Azure, Font

Bunnpris & Gourmet Tyholt:

I denne butikken bugner det over av lokale matfristelser

En skal lete lenge for å finne en annen butikk med et utvalg som matcher Bunnpris & Gourmet Tyholt. Her finner du lokale råvarer fra trøndersk kyst, lokalt kjøtt og et rikt utvalg av frukt og grønnsaker.

Du trenger ikke gå mange meter over dørterskelen for å skjønne at denne butikken er i en egen klasse når det kommer til dagligvarer. Flere år på rad har frukt- og grøntansvarlig Kine, og resten av de ansatte, høstet inn NM-gullet i konkurransen om landets beste frukt- og grøntavdeling. I år stakk de av med gullet i den gjeve «Ambassadørprisen 5 om dagen».

Det er nettopp en bugnende avdeling utenom det vanlige som er førsteinntrykket.

Her finner du bestselgerne av høy kvalitet, i tillegg til en rekke mer eksotiske frukter og grønnsaker. Noen ganger er det kanskje noe ukjent, og da kan du få gode råd til hvordan råvaren kan brukes, på et håndskrevet skilt.

– Vi er opptatt av å levere det kunden forventer - og enda mer til! Ingen skal oppleve at de ikke finner det de trenger her, og derfor er vi nøye med å hele tiden fylle på varer og sjekke kvaliteten, forteller Kine Stenhaug, som er frukt- og grøntansvarlig på butikken.

I juletiden er det fast tradisjon at du finner nøtter i løsvekt på butikken, i tillegg til ferske fiken og alt du måtte trenge til julens fruktsalat.

– Og hvis du vil ha noe godt å leske deg på etter handlingen, så har vi jo også en juicemaskin. Her kan du selv presse din ferske appelsinjuice, sier Kine.

Kortreist og populært

I hele 58 år har Bunnpris & Gourmet på Tyholt jobbet på for å gi kundene et rikt og godt utvalg av varer. Selv om du måtte finne det meste av kjente merkevarer i hyller og kjøleskap, er det hit du bør ta turen om du leter etter lokale matskatter.

– Vi er ekstremt stolte av å kunne tilby så mye forskjellig lokalproduserte produkter. I vår ferskvaredisk finner du utelukkende lokalt kjøtt fra Meråker Kjøtt. Ellers har vi også viltkjøtt fra både hjort og rein fra Stensaas. Pinnekjøttet til jul – som er en bestselger - er fra Hognamat på Rennebu. Det vet jeg at mange venter i flere uker på, sier Hege Berdahl.

Hun har jobbet på Bunnpris & Gourmet Tyholt i 31 år. Hun startet som deltidsansatt da hun var 17 år gammel. I dag er hun butikksjef.

Det er ikke bare kjøttet i butikken som har kort reisevei før det havner i lekre disker. Mye av sjømaten er også hentet opp rett utenfor vår egen fjordlinje.

Det er rett og slett mulig å finne det meste av lokale produkter, enten vi snakker om spesialiteter fra Røros eller Meråker.

Noe av det som virkelig skiller seg ut, er det rike utvalget av oster, kjeks og tilbehør til en helaften. Her finner du utallige sorter fra blant annet Gangstad Ysteri, Tingvoll Ost, Munkebyost og Hitra Gårdsmat.

– Det er mye å velge i. Her har man muligheten til å finne noe helt spesielt til en kveld med ost og godt selskap. Jeg pleier å anbefale «rognebærgele» fra Romstad gård som tilbehør til for eksempel vilt, eller en av de andre mange syltetøyene eller geleene vi har til ost, forteller hun.

Produserer gourmet selv

Selv om butikken har et rikt utvalg som er vanskelig å finne andre steder, er det mange som handler fast på Bunnpris & Gourmet på Tyholt av helt andre grunner. For det er nemlig noen produkter butikken lager helt selv, og det har blitt en favoritt blant kundene.

– Vi har jo blant annet eget ostemodneri i butikken, forteller ferskvaresjef Kent-Arild Løkken Lian.

– Ostemodneriet er en tradisjon vi har holdt i live i rundt 47 år nå, og det er fortsatt en suksess blant kundene våre. Det er ikke mange dagligvarebutikker som i dag har eget ostemodneri, og vårt er på førti kvadratmeter. Faktisk er dette trolig det eneste ostemodneriet i butikk nord for Dovre, forteller Kent-Arild.

På Tyholt finner du i tillegg kjøttet som regnes som verdens beste biff - ekte Kobe biff.

– Denne kommer fra Koberegionen i Japan. Den skal stekes på høy varme uten smør/olje, da det er nok fett i kjøttet. Svies hardt for å karamellisere, snues og stekes på samme måte. Maks 2-3 min på hver side avhengig av tykkelsen på biffen.

– I tillegg har vi et fast sortiment av wagyu med entrecôte og ytrefilet fra Spania, Porterhouse/T-bone fra USA, samt ytrefilet og indrefilet fra Japan, skryter ferskvaresjefen.

Årets nyhet

Bunnpris & Gourmet Tyholt har levert fantastiske matopplevelser til kundene sine i flere tiår, men de fortsetter å fornye seg.

Årets delikatessenyhet er at de nå får levert råvarer fra Prima Jæren og Meråkerkjøtt.

– Det er også nytt av året er at vi salter lammelåret selv. I tillegg lager våre kokker nå nydelig porcetta av svineribba – som er den italienske måten å spise ribbe på, sier kjøpmann Hege.

– Dette er ribbe som er beinet ut og rullet sammen og fylt med fennikel, hvitløk, salvie, appelsinskall, salt og pepper og persille. Det smaker altså helt fantastisk, legger hun til.  

Uansett om du skal sikre deg en egenprodusert julepølse, en skikkelig god Kobe biff eller prikken over i-en til hverdagsmiddagen; du finner det garantert i lokalene til Bunnpris & Gourmet på Tyholt.

ANNONSØRINNHOLD

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av Adresseavisen Brand Studio, en del av mediehusets annonseavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig, gi oss gjerne beskjed på e-post.

Synes du denne type artikler ser spennende ut?
Ta kontakt så hjelper vi deg gjerne.

Informasjon om bruk av personopplysninger og informasjonskapsler.

© Copyright Adresseavisen Brand Studio

Font