Font

ANNONSØRINNHOLD

Livet i fjæresteinene

Ranheim har gått fra å være «bygda» i byen, til å bli en moderne og attraktiv bydel i vekst. Hvordan er det å leve her, og hva tenker beboerne om utviklingen videre?

En liten spasertur fra hjemmet til Øyvind Hoddø, slår den friske sjølufta og den åpne horisonten mot han.

Han elsker å tilbringe tid sammen med familien sin i nærområdet.

Øyvind og kona flyttet til Ranheimsfjæra i 2015, og innså raskt at dette var plassen de skulle slå rot. Her ser de for seg at lille Ida skal vokse opp.

– Sjøen og den blå åpenheten betyr mye, sier Øyvind.  

Pusterom

Med åpne områder ut mot sjøen, turstier langs fjæresteinene og tilvekst av boliger, har Ranheimsfjæra blitt en plass som på en harmonisk måte forener ny bebyggelse og natur.

Øyvind forteller at boligområdene nede ved sjøen er stille og rolige, og at de har fasilitetene som trengs for et ukomplisert hverdagsliv. Bibliotek, tannlege, dagligvarer, treningssenter, bakeri og et imponerende idrettsanlegg er bare noe av det som ligger et steinkast unna beboerne i dette området.  

– Barnehagen til Ida ligger 200 meter fra hjemmet vårt, og det samme vil skolen gjøre når den tid kommer, forteller han, og legger til;

– Vi trives veldig godt, Ranheim er helt riktig for oss!  

Han syns det er positivt at bydelen vokser.

– Området har hatt en spennende utvikling de siste årene, noe jeg syns er veldig bra. Det gir godt grunnlag for tilveksten i Trondheim, for det er mange store områder rundt byen som er egnet for boligbygging – slik som her, sier Øyvind.

Husk lyd!

– På Ranheim er vi i nærheten av alt

Nå skjer det mye spennende i Ranheimsfjæra

Skanska er i gang med prosjektet Strandsonen, hvor de første leilighetene har forventet salgsstart i første halvår 2023. Her vil man leve livet i fjæresteinene, hvor man kan høre bølgeskvulpet rett utenfor døra samtidig som man ser solnedgangen over Fosenalpene. Skanska har allerede bygget naboprosjektet Elvesvingen, som ble en stor suksess.

Store endringer

Peder Winsnes deler optimismen og gleden over det som skjer ved Ranheimsfjæra.

Han vokste opp her, og er nå salgs- og markedssjef for Ranheim Fotball. Tilhørigheten til bydelen er med andre ord ganske sterk.

Rik på både lokalhistorie og egne minner fra oppveksten, syns Peder det er gøy tenke på hvordan det pleide å se ut i områdene nede ved sjøen.

– Utbyggingen av infrastrukturen inn til Ranheim har lagt et supert grunnlag for boligutviklingen. Det som har skjedd nede ved Ranheimsfjæra har forskjønnet hele området. Fra å være en øde plass, har vi nå folkeliv, togstasjon, en stor idrettsarena, skole, barnehage – området har fått skikkelig puls, forteller han.  

– Hvis noen hadde fortalt meg at det skulle bli som dette da jeg vokste opp, hadde jeg ikke trodd det. Det har vært en utrolig transformasjon, tilføyer han med et smil.

Historiske spor

Ranheim er kjent for å være en sammensveiset bydel, hvor organisasjonslivet, patriotismen og dugnadsånden står sterkt.

– Fra gammelt av, var Ranheim «bygda i byen». Det var et lite industrisamfunn sentrert rundt papirfabrikken og Grilstad Fabrikker. Idrettsmiljøet, korpset og det organiserte miljøet betydde mye da – og slik er det fortsatt. Det har blitt en del av kulturen, forteller Peder.

Han ser på utbyggingen og moderniseringen av området som en fin måte å fornye og videreføre historien og kulturen som allerede finnes her.

– Kaia er et fint bilde på det. Den representerer gammel storhet, og kommer nå til sin rett etter utbyggingen av Ladestien. Slik blir det gamle en del av kulissene.

– Det er spennende å tenke på hva Ranheim kan bli i årene fremover, med de historiske elementene i bunn, sier han.

Økende puls

Midt mellom Ladestien og idrettsarenaen, ligger et av de nyere tilskuddene i nabolaget.

Familiedrevne Rosenborg Bakeri åpnet her i 2020, og har siden gledet mange med ferske bakevarer og god kaffe.  

Daglig leder Heidi Helgesen og butikkjedeleder Kristi Helgesen var spente på hvordan det ville bli å åpne en ny bakerikafé akkurat her. Det viste seg at kundene var mange og etterspørselen stor.

– Vi har fått veldig mange trofaste stamkunder som stikker innom daglig. Det er mammaer på barselpermisjon, pensjonister, Ranheims-patrioter, ungdommer fra idrettslaget, barnehager og beboere fra nabolaget. Det er også mange turgåere fra Ladestien som stikker innom for en kopp kaffe og en ekstra god matpakke, forteller Kristi.

Søstrene bor begge på Ranheim selv, og er enige om at det ikke finnes en bedre plass i byen. De syns utviklingen av området ved Ranheimsfjæra har vært harmonisk.

– Det er akkurat passe langt til byen, utfarten er enkel. Veiene har blitt så bra nå, og det er sykkelstier hele veien til sentrum, legger Kristi til.

– De har tatt vare på området, det har ikke blitt en jungelbydel. Vi har sjøen, elven og strandlinja, og selv om husene er høye, er det ivaretatt store grøntområder. Det gjør at du får følelsen av å bo i en luftig og grønn bydel, sier Heidi.

Husk lyd!

– Gleder meg til det skjer enda mer

Nærhet og samhold

Etter mange år på Ranheim, er det lite de savner. Barna deres har vokst opp i trygge omgivelser, i en bydel hvor samhold er en del av stedsidentiteten.

­– Man får følelsen av at alle kjenner alle her, og treffer stadig kjentfolk på biblioteket, 3T og bakeriet. Det er også et helt fantastisk miljø rundt idretten, sier Kristi.

– Ja, det jeg syns er mest eksepsjonelt med Ranheim er idrettslaget. Patriotismen er så imponerende her, med frivilligheten som også står så sterkt, skyter Heidi inn.  

Søstrene drømmer om enda mer aktivitet og områdeutvikling i årene som kommer, og vil gjerne ha mer næringsvirksomhet.

– Det er håpet mitt for Ranheim i årene fremover, i tillegg til enda flere sosiale arenaer som passer for alle. Bare se for deg teaterstykker og konserter som settes opp i fjæresteinene, sier Kristi drømmende.

– Med den dugnadsånden vi har her på Ranheim, burde jo det være mulig å få til, avslutter hun med et smil.

Fakta om Strandsonen

  • Leiligheter på første rad ved sjøen i Ranheimsfjæra
  • Forventet salgsstart første halvår 2023
  • Bredt utvalg av boliger kommer i første salgstrinn
  • Les mer om Strandsonen her

ANNONSØRINNHOLD

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av Adresseavisen Brand Studio, en del av mediehusets annonseavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig, gi oss gjerne beskjed på e-post.

Synes du denne type artikler ser spennende ut?
Ta kontakt så hjelper vi deg gjerne.

© Copyright Adresseavisen Brand Studio