Selskapet Bryggen Gourmet er slått konkurs i Sør-Trøndelag tingrett onsdag, etter at eier selv har begjært oppbud.
Bryggen Gourmet lager sushi som selges i Rema 1000- og Bunnpris-butikker i Trøndelag og Møre og Romsdal. Produksjonslokalene ligger på Kvenildmyra på Tiller i Trondheim.
Det er Trond Olav Kolstad som eier og driver Bryggen Gourmet. Han eide også Bryggen Gastronomi, som ble slått konkurs i 27. oktober. Det var driftsselskapet bak de to restaurantene Bryggen Asian Cooking og Sabor Tapas & Grill og puben Den Gode Nabo på Bakklandet.
Kolstad sier det ble vanskelig å drive produksjonen av butikksushi etter restaurantkonkursene, og derfor begjærte han oppbud.
- Det er en konsekvens av konkursen i restaurantene. Det ble vanskelig å få nye kreditter i banken etter det som skjedde i Gastronomi, sier Kolstad.
Konkursrammede restauranter er stengt
Se Økonomiadressa på Facebook og følg oss her!
13 mistet jobben
Kolstad forteller at det var 13 personer som sto på lønningslista ved konkursen, og 2-4 av dem jobbet full tid. Bryggen Gourmet produserte sushi tre dager i uka. Siste produksjonsdag var tirsdag.
Advokat Terje Aas i advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig er oppnevnt som bostyrer. På vegne av ham forteller advokat Andreas Nordheim at gjelden i selskapet er på 7,2 millioner kroner. Største kreditor er Nordea Bank Norge. Eiendelene er anslått å være verdt rundt 365 000 kroner, ifølge oppbudsbegjæringen.
Tjener godt på mat og drikke
Underskudd
Bryggen Gourmet har slitt med økonomien. I fjor var salgsinntektene 10,3 millioner kroner, en nedgang på 2,3 millioner fra 2013. Samtidig har også årsresultatet blitt rødere, og i fjor var underskuddet 1,5 millioner før skatt. Også da oversteg gjelden de samlede eiendelene. Revisor skrev derfor i beretningen om regnskapet at «den fremtidige drift er således avhengig av vesentlig resultatforbedring, ytterligere lånefinansiering og eller tilførsel av ny egenkapital».
Credo tredje beste norske restaurant
- Tøff prosess
Da driftsselskapet til Bryggen Asian Cooking, Sabor Tapas & Grill og Den Gode Nabo ble slått konkurs, mistet ansatte som sto for 30-35 årsverk jobben.
- Jeg opplever prosessen som har pågått noen uker som tøff, og det er en helt ny hverdag. Men jeg prøver å ta vare på personalet jeg har hatt og legge til rette, sier Kolstad.
Verken bostyret eller Kolstad kan foreløpig si om det blir oppstart igjen av produksjon av butikksushi i lokalene på Kvenildmyra.
- Det er en veldig uavklart situasjon, sier Kolstad.
- Det er for tidlig å si om det kommer på plass ny drift, sier Nordheim.
Stinn brakke siden åpningen
- Sushi i butikk snart
Regiondirektør Brynjar Hovstein i Rema 1000 Midt-Norge sier de ikke regner å være uten sushi i butikkene lenge.
- Vi er i dialog med Kolstad, som holder oss oppdatert. Jeg regner med at vi er tilbake med sushi i butikk om ikke altfor lenge. Hvis ikke har vi andre leverandører som vi har samarbeid med i andre regioner i Norge. Jeg håper kundene slipper å vente så lenge på neste sushi, sier Hovstein.
Han avviser at Rema kan gå inn på eiersiden i sushiproduksjonen.
- Det gjør vi ikke på mindre regionale leverandører, kun på nasjonale, sier Hovstein.
Rema 1000 var først ute med sushi i dagligvarebutikker, da de lanserte det i 2010.