Selskapet Bryggen Gourmet er slått konkurs i Sør-Trøndelag tingrett onsdag, etter at eier selv har begjært oppbud.

Bryggen Gourmet lager sushi som selges i Rema 1000- og Bunnpris-butikker i Trøndelag og Møre og Romsdal. Produksjonslokalene ligger på Kvenildmyra på Tiller i Trondheim.

Det er Trond Olav Kolstad som eier og driver Bryggen Gourmet. Han eide også Bryggen Gastronomi, som ble slått konkurs i 27. oktober. Det var driftsselskapet bak de to restaurantene Bryggen Asian Cooking og Sabor Tapas & Grill og puben Den Gode Nabo på Bakklandet.

Kolstad sier det ble vanskelig å drive produksjonen av butikksushi etter restaurantkonkursene, og derfor begjærte han oppbud.

- Det er en konsekvens av konkursen i restaurantene. Det ble vanskelig å få nye kreditter i banken etter det som skjedde i Gastronomi, sier Kolstad.

Se Økonomiadressa på Facebook og følg oss her!

13 mistet jobben

Kolstad forteller at det var 13 personer som sto på lønningslista ved konkursen, og 2-4 av dem jobbet full tid. Bryggen Gourmet produserte sushi tre dager i uka. Siste produksjonsdag var tirsdag.

Advokat Terje Aas i advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig er oppnevnt som bostyrer. På vegne av ham forteller advokat Andreas Nordheim at gjelden i selskapet er på 7,2 millioner kroner. Største kreditor er Nordea Bank Norge. Eiendelene er anslått å være verdt rundt 365 000 kroner, ifølge oppbudsbegjæringen.

Underskudd

Bryggen Gourmet har slitt med økonomien. I fjor var salgsinntektene 10,3 millioner kroner, en nedgang på 2,3 millioner fra 2013. Samtidig har også årsresultatet blitt rødere, og i fjor var underskuddet 1,5 millioner før skatt. Også da oversteg gjelden de samlede eiendelene. Revisor skrev derfor i beretningen om regnskapet at «den fremtidige drift er således avhengig av vesentlig resultatforbedring, ytterligere lånefinansiering og eller tilførsel av ny egenkapital».

- Tøff prosess

Da driftsselskapet til Bryggen Asian Cooking, Sabor Tapas & Grill og Den Gode Nabo ble slått konkurs, mistet ansatte som sto for 30-35 årsverk jobben.

- Jeg opplever prosessen som har pågått noen uker som tøff, og det er en helt ny hverdag. Men jeg prøver å ta vare på personalet jeg har hatt og legge til rette, sier Kolstad.

Verken bostyret eller Kolstad kan foreløpig si om det blir oppstart igjen av produksjon av butikksushi i lokalene på Kvenildmyra.

- Det er en veldig uavklart situasjon, sier Kolstad.

- Det er for tidlig å si om det kommer på plass ny drift, sier Nordheim.

- Sushi i butikk snart

Regiondirektør Brynjar Hovstein i Rema 1000 Midt-Norge sier de ikke regner å være uten sushi i butikkene lenge.

- Vi er i dialog med Kolstad, som holder oss oppdatert. Jeg regner med at vi er tilbake med sushi i butikk om ikke altfor lenge. Hvis ikke har vi andre leverandører som vi har samarbeid med i andre regioner i Norge. Jeg håper kundene slipper å vente så lenge på neste sushi, sier Hovstein.

Han avviser at Rema kan gå inn på eiersiden i sushiproduksjonen.

- Det gjør vi ikke på mindre regionale leverandører, kun på nasjonale, sier Hovstein.

Rema 1000 var først ute med sushi i dagligvarebutikker, da de lanserte det i 2010.