Statoil forskningssenter på Rotvoll kunne i år tilbu 28 såkalte «summer internship». De ble det hard kamp om blant studentene.

- Det er mellom 1200 og 1400 søknader til Statoil på Rotvoll. Samme person kan søke på forskjellige jobber i selskapet, forklarer informasjonssjef Knut Rostad ved Statoil.

De typiske søkerne er studenter med teknisk kompetanse eller realfagskompetanse. Statoil vil helst ha studenter som er ferdig med ett år av sin høyere utdanning.

- Vi ønsker helst 2. årsstudenter og oppover med gode karakterer. Det er også positivt om man har hatt internasjonal jobberfaring eller studier i utlandet. Man må også være flytende i engelsk, og kunne relatere seg til Statoils verdier: Modig, åpen, tett på og oppmerksom, ramser Rostad opp.

Flere søkere for hvert år

På landsbasis hadde hele Statoil-konsernet en økning på 1000 sommerjobb-søknader fra 2011 til 2012.

- Vi har også økt sommerjobb-stillingene med om lag 50 plasser i Statoil. Generelt ser vi at det er en økning i søknader fra år til år. Det er både flere norske og utenlandske som søker. Statoil har internasjonalisert sin virksomhet de siste årene, og det bidrar selvsagt til den utviklingen, sier han.

På spørsmål om hva som er suksessoppskriften for å bli en vinner blant sommerjobb-søkerne svarer Rostad at de legger ned betydelig arbeid for å beholde den gode posisjonen hos studentene.

- Dette er viktig for oss, ikke minst fordi vi skal rekruttere mange  i årene fremover. Statoil er et stort selskap med mange muligheter, og på forskningssenteret på Rotvoll har vi et forskningsmiljø i verdensklasse. Det er attraktivt for ambisiøse unge mennesker, og tilbakemeldingene  fra studentene tyder på at de synes oppgavene  er interessante, spennende og relevante med tanke på det de studerer, sier Rostad.

- Stor pågang

Kampen om de beste sommerjobbene er hard, og det er fåtallet som faktisk får drømmejobben og relevant erfaring. Hos Reinertsen i Trondheim var det nærmere 200 personer som var interessert i en sommerjobb ved firmaet.

- Vi har til sammen 30 sommerjobbere ved de ulike virksomhetene i området Trondheim. Til disse jobbene  var det veldig stor pågang, mer enn 75 direkte søkere og i tillegg mer enn 125 generelle henvendelser om sommerjobb, oppsummerer Johan Fr. Bratt ved Reinertsen.

Av disse 30 sommerjobbene er det om lag 20 som er studenter og som kommer fra NTNU og Høyskolen i Sør-Trøndelag (HiST) og  som jobber i de prosjektene som Reinertsen arbeider med kontinuerlig.

- Det vi ser etter er fremtidige arbeidstagere, og vi vektlegger også at de skal ha kunnskap og en faglig bakgrunn som gjør at de kan jobbe uten for mye opplæring, forklarer Bratt. Fem personer har en kortere sommerjobb hvor de jobber med mer praktiske gjøremål som kan ordnes mens de øvrige medarbeiderne er på ferien.