- Synger flere timer hver dag

Loftstua hjemme i Soknedalen er øvingsarenaen for Sigrid Haanshus (13). Fredag synger hun i finalen i Norske Talenter for nærmere en million seere.

Sigrid (13) fra Soknedal synger i Norske-Talenterfinalen fredag.

Saken oppdateres.

- Jeg er veldig spent på å treffe de andre og se hvordan dette blir, sier Sigrid som har øvd masse siden semifinalen. Hun har sunget hver eneste dag på loftstua hjemme, både sangen hun skal fremføre under finalen, og andre sanger hun har på repertoaret. Det er mye jobbing som ligger bak det å komme til finalen i Norske talenter.

LES OGSÅ: Jeg tror du ender opp på en scene i London

Fikk Bjarne Brøndbo til å gråte

- Jeg var ganske sliten etter første runde, men det var jo veldig artig å tenke på det jeg hadde vært med på også, sier Sigrid som fikk gode tilbakemeldinger fra dommerne. Bjarne Brøndbo ble så begeistret at han tok til tårene da hun sang, og trykket på gullknappen som sendte henne direkte til semifinalen.

- Det var jo veldig artig. Og jeg tenkte, oisann, begynte han å gråte.

Se video: Her tar Brøndbo til tårene

Hun ble både overrasket og glad for den enorme responsen.

Sangen hun skal fremføre under finalen fredag er hemmelig, men hun kan røpe så mye at det blir en musikallåt. Det er i musikalsjangeren hun føler seg hjemme.

LES OGSÅ: Synger med en 13 kilos isblokk på hodet

Elsker musikaler

- Jeg så en filmversjon av «Phantom of the opera» da jeg var åtte år, og det var der jeg hørte låten «Think of me» første gang. Like etterpå skulle jeg i bryllup til nabojenta her, og da tenkte jeg at jeg kunne synge den til henne, forteller trettenåringen som er helt uredd for å opptre. Hun gleder seg stort til det som skal skje. Nerver behøves ikke.

- Det er ingen grunn til å få nerver, du får jo ikke noe ut av det. Da blir det jo bare til at du gruer deg. Jeg tror det lønner seg å ikke bli så nervøs for dette.

Sigrid forventer ikke å vinne, men er takknemlig for å få stå på scenen og ha kommet så langt som hun har gjort.

- Det var jo liten sjanse for å komme til finalen også, og med tolv finalister er det jo enda mindre sjanse for å vinne hele greia.

- Men det blir sang på deg fremover, uansett?

- Ja, jeg håper det. Det er i allefall målet, sier det unge sangtalentet som har hele familien med seg når hun setter kurs mot finalen fredag. Musikkinteressen har hun trolig «arvet» fra faren, Stein Haanshus, bassist i gruppa «Four Jets», og en selvsagt supporter av datteren.

LES OGSÅ: Astrid er rusa på musikk

En seier å komme til finalen

- Det er selvfølgelig veldig artig, først og fremst for henne selv, men også for oss. Hun har jo sunget siden hun var bitteliten, ofte etter at hun la seg om kvelden. Men hun tar ikke helt av og har føttene godt på plantet jorda, sier pappa Stein, som tror mye av spenningen har sluppet taket bare ved at hun har kommet til finalen.

- Som TV2 sier, så er det en vinner og elleve toere. Vi ser på det som en seier at hun har kommet så langt, og erfaringsmessig er det sånn at kommer du til finalen, ligger mulighetene åpne.

- Sigrid har fulgt litt i dine fotspor, hva tenker du om det?

- Det er stas da, vet du, må jo innrømme det, smiler musikerpappa`n. Både han og Sigrids mamma var litt tilbakeholdne med å melde på datteren i en slik konkurranse fordi de var redd det skulle bli tøft med så mye fokus rettet mot ei ung jente.

- Kvelden før audition spurte jeg Sigrid om hun virkelig ville dette, og da fikk jeg til svar: «Du mor, jeg tåler å gå ut av konkurransen», forteller Jorunn Haanshus. Slik gikk det ikke. Fredag står Sigrid, som eneste trønder, på scenen i finalen i Norske Talenter.

Gleder: Sigrid Haanshus (13) fra Soknedal finnes ikke nervøs før finalen i Norske Talenter og gleder seg til å synge musikallåten hun har øvd på siden semifinalen. 

Gleder: Sigrid Haanshus (13) fra Soknedal finnes ikke nervøs før finalen i Norske Talenter og gleder seg til å synge musikallåten hun har øvd på siden semifinalen. 

På forsiden nå