Spellemannvinnere, Bidos-kurs og grøsser

Karpe Diem, samenes nasjonalrett og barokkmusikk inngår i helgas kulturtips.

De ferske spellemannvinnerne i Karpe Diem spiller på Studentersamfundet denne helga 

Saken oppdateres.

Det nærmer seg samefolkets dag, så hvorfor ikke lære litt mer om deres nasjonalrett Bidos? Her er noen tips til hva du kan finne på av kulturaktiviteter de nærmeste dagene. For flere tips besøk adressa.no/detskjer.

Årgangsfilm i festsalen

Pensjonistenes fellesorganisasjon viser årgangsfilmen «Vindeltrappen» fra 1945 i festsalen i Hornemansgården på fredag. Handlingen i den amerikanske grøsseren foregår i huset til den syke fru Warren hvor det skjer en rekke mord.

Festsalen i Hornemansgården fredag kl. 12.00.

Filmen Tordenskjold og Kold har premiere fredag denne helga. Les anmeldelesen her.

Barokkfest med Jordi Savall og Rolf Lislevand

Spanske Jordi Savall er en anerkjente gambist og en av verdens mest ettertraktede utøvere innen barokkmusikk. Han har hatt et langt samarbeid med den norske luttisten Rolf Lislevand, som startet sin karriere i Savalls ensemble Hesperion XXI. Fredag kveld møtes de til en kveld for tidligmusikk i domen.

Nidarosdomen fredag kl. 21.00.

LES OGSÅ: Barokk elskov preger bred festival

Kurs i koking av Bidos

Sverresborg Trøndelag Folkemuseum varmer opp til samefolkets dag som er på lørdag ved å invitere til kurs i koking av bidos. Bidos er en tradisjonell samisk matrett som hovedsakelig består av reinskjøtt og grønnsaker.

Sverresborg Trøndelag Folkemuseum fredag kl. 18.00.

Karpe Diem

Magdi og Chirag har fått enorm oppmerksomhet for sitt nye prosjekt Heisann Motebello og nylig fikk de Spellemann for «Hvite menn som pusher 50» i klassen årets musikkvideo. Adresseavisens musikkjournalister kåret låta «Lett å være rebell i kjellerleiligheten din» til den beste låta i 2015. Karpe Diem kommer garantert til å levere i Storsalen, mer trenger vi vel ikke si.

Studentersamfundet lørdag kl. 22.00.

Maktkritikk ble hit - Karpe Diem langet ut mot mot politikere og hverdagsrasister, og endte opp med årets beste låt. (PLUSS)

Musikalsk jordomseiling med Sjetnekoret

Sjetnekorets 40 korsangere inviterer til en musikalsk reise i forestillingen «CoolTour». Med kjente låter som Lumberjack Song, Bohemian Rhapsody, Proud Mary og Nine Million Bicycles lover de et lekent og humoristisk show. Etter forestillingene blir det festkveld med dans og levende musikk.

Sjetne grendehus fredag og lørdag kl. 20.00.

Gambisten Jordi Savall spiller i Nidarosdomen med den norske luttisten Rolf Lislevand under Barokkfest. 

Gambisten Jordi Savall spiller i Nidarosdomen med den norske luttisten Rolf Lislevand under Barokkfest. 

Samefolkets dag er på lørdag og dagen før kan du lære hvordan du lager samenes nasjonalrett på Sverresborg Trøndelag Folkemuseum 

Samefolkets dag er på lørdag og dagen før kan du lære hvordan du lager samenes nasjonalrett på Sverresborg Trøndelag Folkemuseum 

Sjetekoret tar deg med på en musikalsk reise denn helga 

Sjetekoret tar deg med på en musikalsk reise denn helga 

På forsiden nå