Tommy Tee slipper oppfølger til legendarisk album

Og holder eksklusiv konsert i Trondheim.

Flere trønderrappere skal etter planen bidra når Tommy Tee spiller i Verkstedhallen i Trondheim 14. mai. 

Saken oppdateres.

«Bond, Beats & Beliefs» fra 1998 ble kåret til tidenes beste norske rapalbum på Morgenbladets Topp 100-kåring for fem år siden.

I mai slipper hedersprisvinneren under årets Spellemann endelig den etterlengtede oppfølgeren.


Jobbet 32 timer i strekk

De siste døgnene har Tommy Flåten, bedre kjent som Tommy Tee, vært i studio dag og natt for å ferdigstille albumet som lanseres 7. mai.
- Jeg har jobba hardt de to siste årene med denne plata, mer enn noensinne. Litt av greia er å gå tilbake til 90-tallet og se hva som var bra da, før den digitale revolusjonen, kjendisvenner og barn. For meg har det vært viktig å stoppe midt i livet og tenke litt. Verden i dag går så fort at det ikke er mye rom til å slappe av, forteller Tommy Tee på telefon fra Oslo, etter 32 intense timer i studio.


Inviterer med lokale rappere

I den forbindelse skal Tommy Flåten, bedre kjent som Tommy Tee, ha to konserter i Trondheim. Sammen med deler av Tee Production-familien spiller 44-åringen låter fra «Bonds, Beats & Beliefs» 1 og 2 i Verkstedhallen 14. mai. Flere trønderrappere skal etter planen bidra på scenen.

- Trondheim er alltid et takknemlig sted å spille, det blir spennende å se om det er folk som liker de gamle eller de nye låtene best. Trondheim har hatt en sterk hiphop-scene siden slutten av 80-tallet. Fellesnevneren for alle er at de har en rå, alternativ, småradikal greie, sier Tommy Tee.

Se hva vår anmelder mente om Tommy Tees norskspråklige debut «Musikk ække viktig» i 2013.

Kvelden før, fredag 13. mai, skal Flåten snakke og spille seg gjennom norsk hiphop-historie på Rockheim under arrangementet Rockheimkunnskap.

- Veldig viktig for norsk hiphop

Det blir starten på flere Rockheimkunnskap med hiphop som tema, og da mener initiativtaker Morten Haugdahl ved Rockheim det er naturlig å begynne med Tommy Tee.

- Tommy Tee har vært med helt siden filmen Beat Street kom på 80-tallet, og mange trodde hiphop var en dille som raskt ville gå over. Nå finner man hiphop overalt, men mye arbeid er gjort for å komme dit. Der har Tommy Tee vært veldig viktig, forklarer Morten Haugdahl.

LES OGSÅ: Karpe Diem og Tom Jones topper Olavsfestdagene

I forbindelse med albumutgivelsen blir det gitt ut en egen BBB-boks med vinylutgaver i begrenset opplag, der begge albumene er samlet. Alle boksene er nummererte, og signerte av Tommy Tee.

Det blir første gang «Beats, Beats & Beliefs» fra 1998 kommer på vinyl.

Tee Productions har siden starten i 1995 gitt ut flere rapskiver enn noe annet plateselskap i landet. Det er en av grunnene til at opphavsmannen kommer med nytt album.
 

Har lagd 1000 låter

- Det er flaut at kun én fyr gir ut mest plater med verdens største sjanger. Jeg føler vi stiller for lite krav til business i dag. Den digitale revolusjonen har gjort det enklere å komme i gang, men på tross av det er musikken mer kommersialisert enn noensinne. Dette er ikke et album jeg gir ut for å bli popstjerne eller få likes på Instagram. Musikken er det viktigste, og skal ikke bare pleie mitt eget ego, men ha en annen funksjon. Jeg presenterer låter som ingen andre kunne lagd, og det er avgjørende for meg som har lagd 1000 låter, understreker Tommy Tee.

Vinyldrøm oppfylt

Etter 18 år går endelig drømmen om vinylslipp i oppfyllelse.

Da «Beats, Beats & Beliefs» ble utgitt i 1998, hadde ikke Tommy Tee råd til å gi den ut på vinyl. Nå blir både den nye og gamle skiva lansert i en egen boks med begrenset opplag.
- Jeg har vært en vinylfantast siden 90-tallet. Det er deilig å få gitt den ut nå, 18 år etter.

På forsiden nå