Juniorsolistene markerer seg i Japan

- Fullt hus og flere ekstranummer da Juniorsolistene spilte på Tokyo Spring Festival, forteller Sigmund Tvete Vik.

Hurtigtog: Juniorsolistene startet Japan-turneen i Tokyo, og tok deretter høyhastighetstoget Shinkansen videre til Kyoto. Langfredag spilte de med Kyoto Junior Orchestra i Kyoto Concert Hall. 

Saken oppdateres.

Fra 18. til 28. mars er Juniorsolistene på en ti dagers turné i Japan.

Juniorsolistene er rekrutteringsorkesteret for Trondheimsolistene og består av ekstra talentfulle ungdommer fra hele Midt-Norge i alderen 15 til 20 år.

LES MER: Slutter i Trondheimsolistene

Tidligere denne uka spilte de to konserter i Tokyo. Mandag gjorde de en minikonsert ved den norske ambassaden i byen. Tirsdag gjorde de stor suksess under Tokyo Spring Festival, forteller musikalsk leder, Sigmund Tvete Vik.

- Det var fullt hus og de spilte flere ekstranumre. Konserten ble streamet live med flerkameraproduksjon. De spilte blant annet et verk av trondheimskomponist Terje Bjørklund, i tillegg til mye Grieg, selvfølgelig, skriver Tvete Vik i en epost til Adresseavisen.

Fremførte trøndersk musikk

Etter konsertene i hovedstaden reiste solistene videre med tog til Kyoto, der de langfredag spilte med Kyoto Junior Orchestra.

Konserten fant sted i Kyoto Concert Hall, og en av solistene der var den eneste norske profesjonelle orkestermusikeren i Japan, Harald Næss, som er solotrompetist i Kyoto Symphony Orchestra. På programmet under denne konserten sto blant annet en trompetkonsert av Trondheim-komponisten Johan Daniel Berlin.

LES OGSÅ: - Rottene har ikke gjort det lett for oss

Tvete Vik forteller at Juniorsolistene har benyttet turneen til å presentere nyere musikk fra Trondheim: «Vandana» av Terje Bjørklund og «Nordic Folk Songs» av Tormod Tvete Vik er noe av det de har fremført.

Edvard Griegs musikk er godt kjent i Japan, og fredag var Karen Mathilde Heier Hovd, et av medlemmene i JuniorSolistene, solist med «Solveigs Sang» fra «Peer Gynt».

Kulturutveksling

Noe av hensikten med turen er at Juniorsolistene også skal få kjennskap til tradisjonell japansk musikk i samspill med ungdommene fra Kyoto, forteller Tvete Vik, som selv har mangeårig bakgrunn fra Trondheimsolistene.

LES OGSÅ (PLUSS): Etterlyser flere gode instrumenter

Juniorsolistene reiser med jevne mellomrom på utenlandsturneer. I 2013 var de i Serbia.

Ungdommene møtes til intense helgesamlinger gjennom året. Et av hovedmålene er å lære samspill på høyt nivå.

LES OGSÅ: - Trondheim har fått et kvalitetsstempel

På forsiden nå